Avrupa Birliği 2019’a kadar İHA kurallarının daha net olmasını istiyor

Date:

İnsansız hava araçları (İHA) mevcut hava trafik kontrol sistemleri gibi yönetilecek

Birçok ülke yıllardan beri insansız hava araçlarının kullanımını düzenlemek için birçok yol önermiştir. Geçtiğimiz günlerde ABD, insanların ticari olmayan kendilerine ait insansız hava araçlarını (İHA) Federal Havacılık Kurumuna kaydettirmelerini zorunlu kılıp kılmamaları konusuna odaklandı. Çin’de şu anda 250 gr’dan daha ağır İHA’ları kayıt ettirmek zorunlu. Türkiye’de ise 500 gr’dan ağır olan İHA’ların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıt ettirilmesi gerekiyor. Bu kurallar, İHA kullanımı için tam teşekküllü bir yönetmelik yolculuğuna atılacak küçük adımlar ve Avrupa bu yönde geçtiğimiz günlerde bir adım attı. Avrupa Komisyonu’nun Kasım ayında öneride bulunduğu, AB çapında yasaları birleştiren ve 2019 yılına kadar yürürlükte kalacak standartların bir planını yayınladı. İnsansız hava araçları (İHA) mevcut hava trafik kontrol sistemleri gibi yönetilecek.

İnsansız hava araçları (İHA) mevcut hava trafik kontrol sistemleri gibi yönetilecek

Şuanda, İHA’lar ile ilgili yasalar Fransa, İtalya ve Almanya gibi Avrupa Birliği üyesi ülkelerde farklı. Yeni ayarlamalar, 150 metreye kadar yükselebilen, U-space adı verilen ortak bir alçak irtifa seviyeli hava sahası oluşturulacak. U-space mevcut hava trafik kontrol yöntemine benzer bir sistem tarafından yönetilecek ve e-kimlik tespiti, belirlenmiş bir coğrafi sınırı tanımlamak için GPS ile radyo frekansı tanımlama araçlarıyla otomatik hale getirilecek. Bilgiler her zaman otonom İHA’lar tarafından da erişilebilecek şekilde olacak.

Avrupa Havacılık Güvenliği Dairesi’ne üye devletler mümkün olan en kapsamlı güvenlik kurallarını hazırlamaya çalışıyor. Ayrıca bu kurallar Avrupa Birliği’nin temele havacılık güvenlik yönetmeliğini de içerecek. Komisyon,2019 yılına kadar insansız hava araçlarını e-kimlik tespitine ve belirlenmiş bir coğrafi sınırı tanımlamak için GPS ile radyo frekansı tanımlama sistemlerine kaydetmelerini öneriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...