Baidu’dan araçlar için ücretsiz yazılım

Date:

Baidu’nun Çin-Amerikan web hizmetleri şirketi olan Baidu, bu Temmuz ayında özerk-sürücülük yazılımı olan Apollo’yu ücretsiz olarak yayınlıyor. Şirket böyle davranarak kendisini özerk sürüş akımının ön cephesine taşıyabilir.

Son zamanlarda özerk sürüş konusunda çok şey duyar olduk. Göründüğü kadarıyla Tesla’nın bu alandaki liderliği, standart sürüş uygulamalarının sonunun geldiğine işaret ediyor. Şimdi ise popüler Çin-Amerikan web hizmetleri şirketi Baidu, kendi özerk sürüş yazılımıyla kitlesel pazara bir darbe indirecek gibi görünüyor.

Baidu başkanı ve operasyon sorumlusu olan Qi Lu MIT Technology Reviews’a “daha yüksek bir seviyede yenilik yapmak” istediğini belirtti. Firma, kendine ait özerk sürüş platformu olan Apollo’yu bu Temmuz’da yayınlayarak sürücülüğün geleceği için daha fazla işbirliğine dayalı bir yaklaşıma öncülük ederken, ileri sürücü-yardım sistemleri geliştirme çıtasını da düşürmeyi umuyor.

Qi Lu, sürücüsüz araçlardaki teknolojinin çoğunun “tekerleği yeniden icat etmeye” devam ettiğine inanıyor. Baidu sürücüsüz sürüş yazılımını diğer şirketlere tedarik ederek, şirket kendini trafikteki araçlara güç veren beyin konumuna taşıyabilir. Bu Google’ın 2008’de Android’i ücretsiz olarak yayınlama kararına benzemektedir. Ki böylece dünyanın en popüler işletim sistemlerinden biri haline gelmiştir.

Çin’in yerli otomobil üreticilerinin çoğunun kendi kendine sürüş otomobillerini geliştirmeye yetecek kaynakları yok. Baidu teknolojisi bu şirketlere ihtiyaç duydukları rekabet avantajını sağlarken, Baidu’nun ihtiyaç duyduğu verileri de Baidu’ya sağlayabilir. Baidu, teknolojilerinin 2020 yılına kadar karayollarında ve düzenli yollarda göreceklerinden emin. Lu, “Temel motivasyon, toplumumuz üzerinde derin değişikliklere sebep olacak olan, bütünüyle özerk sürücülüğe yönelik yenilikçilik hızını artıracak açık bir ekosistem oluşturmaktır” dedi.  Araştırmalardaki bu şeffaflık sürücüsüz otomobillerin normalleştirilmesi için çok şey ifade edebilir. Bu teknolojiye geçiş yapan şirket sayısı arttıkça teknolojinin yönetimi ele aldığını daha çabuk göreceğiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...