Bazı Google Pixel telefonlarda mikrofon sorunları yaşanıyor

Date:

 Sorun lehim bağlantısından kaynaklanıyor

Yüzlerce kullanıcı şikayetini takiben Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonların garanti kapsamında değişimini gerektirecek mikrofon sorunları ile karşı karşıya kaldığını teyid etti. Telefon sahipleri cihazlarında bulunan üç mikrofondan bir ya da daha fazlasının sorun oluşturduğunu, ya hiç ses gelmediğini ya da kamera ses kayıt fonksiyonunun çalışmadığını belirttiler. Google çalışanlarından Brian Rakowski “En çok rastlanan sorun, ses birimi üzerindeki lehim bağlantısında gerçekleşen saç inceliği boyutundaki kırılmadan kaynaklanıyor.”  “Diğer sorunlar hatalı mikrofon üretimi ile bağlantılı” dedi.

Diğer bir deyişle HTC ortaklığıyla yapılan cihazlardaki sorunlar donanım kaynaklı, dolayısı lie bu sorunları gidermek için güncelleme yapmanız yeterli olmayacaktır. Allah’tan firma sorunu gidermek için hızla çalışma yapıyor. “Google değiştirme için kredi kartınıza tahdit koyacak, ve telefonu hızlıca tarafnıza gönderecektir” diyen Rakowski “Arızalı telefon elimize geçer geçmez, sorunu tanımladıktan sonra, kartınıza konulan tahdit kaldırılacaktır” dedi. Eğer telefonunuzu başka bir yerden almışsanız, satıcınızla görüşmeniz tavsiye olunur.

[irp posts=”3359″ name=”Eski bilgisayarlarınız Pixel ile hayat buluyor”]

Google Ocak ayından bu yana üretilen Pixel telefonlardaki bağlantıların güçlendirildiğini, bu nedenle son çıkan telefonların sorunsuz olmalarının beklendiğini söyledi. Aynı zamanda yenilenen bazı telefonların da sorunun tespiti için inceleme altına alınmakla birlikte “biz sorunu henüz tam olarak tespit etmeden önce değiştirme işlemi uygulanan bazı telefonlar da uygun tamir işlemini görmemiş olabilir.” Yani, eğer telefonunuz değiştirilmişse, aynı sorunu hala yaşıyor olma ihtimali var. Bu nedenle telefon elinize geçtikten sonra iyice inceleyin.

Ortaya çıkan sorun Pixel satın almak için can atan müşteriler adına hoş bir haber olmayabilir zira cihazlar zaten oldukça kısıtlı sayıda stokta bulunuyor. Bununla birlikte Google bu yıl içerisinde bir tarihte yeni bir Pixel piyasaya çıkaracak, ve eğer söz verildiği gibi olursa, kendi silikonunu kendisi yapacak ve Qualcomm ve HTC gibi tedarikçilere yol verecek. Bu arada kalite kontrol mevzusu da çözüme bağlanacak (ya da bağlanmayacak). Öyle ya da böyle, yeni cihazların ucuz olmayacakları aşikar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...