Plex bulut klasörlerini medya sunucularına dönüştürebilyor

Date:

Beta sürecinden çıkan servis Dropbox, OneDrive ve Google Drive hizmetlerini de destekliyor.

Çetrefilli geçen beta test sürecinden sonra Plex bulut tabanlı medya sunucusu hizmeti olan Plex Cloud kullanıcıların kullanımına sunuldu. Medya sunucusu olan bir PC’ye veya ağa bağlı bir depolama sürücüsüne güvenmektense Plex Cloud, Plex uygulaması ile kullanıcıların Google Drive, Dropbox veya OneDrive platformlarında olan herhangi bir medya kütüphanesini, diledikleri cihazlara yayınlayabilmelerine olanak sağlıyor. Tabi ki düzgün bir internet bağlantısı da bu noktada epeyce yardımcı oluyor.

Plex’in fiziksel sunucu donanımı es geçmesi ile kurulum işlemi çok kolaylaşıyor. Kullanıcıların Plex Pass hesaplarını tercih edilen üç bulut hizmet sağlayıcısından biri ile eşlemesi yetiyor. Ondan sonra başlamak için video, müzik  veya fotoğraflarını yüklemeleri yeterli oluyor.

Bu arada Plex Pass demişken, hizmet ücreti aylık abonelik için $4.99 iken yıllık abonelik için de $39.99 olarak belirlenmiş.

Ne kadar boyutta içerik yükleyebileceğiniz bulut hizmeti aldığınız servis sağlayıcısındaki depolama hakkınız ile sınırlı. Ancak Plex’in geniş uygulama ekosistemi sayesinde medyalarınızı akıllı TV’lerde, oyun konsollarında kablosuz hoparlörlerde ve daha bir çok ulaşılabilir cihazda yayınlayabileceksiniz.

Plex Cloud hizmeti Plex Pass sahibi kullanıcılarının hepsi tarafından erişilebilir durumda. Ayrıca bedava HDTV DVR, kütüphane paylaşımı gibi ek hizmetler de sunuyorlar. Bunun yanında kullanıcıları uyarmamız gereken bir nokta var. Herhangi bir korsan içerik Plex Cloud ile işbirliği içindeki bütün bulut depolama platformlarında yasaklı durumda. Yasal olarak edindiğiniz dijital medya içeriklerinizin de sorun çıkarabilme ihtimali bulunuyor. Bunu da göz önünde bulundurmak da yarar var.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...