Google, LG Display’e 875 Milyon dolar yatırım yapıyor

Date:

Teknoloji LG’de de olsa alınmalı

Her anlamda ilginç olan bir söylenti ile karşı karşıyayız. Güney Kore’deki basın organları Google’ın, Pixel telefonlara bir miktar kavis kazandırmak için, akıllı telefon ve tablet ekranlarının üretiminde dünyanın en tanınmış firmalarından biri olan LG Display ile 875 Milyon dolarlık bir yatırım yapmak üzere görüşmelerde bulunduğunu bildiriyor.

Yonhap Haber Ajansı kaynaklara dayandırdığı haberinde söz konusu yatırımın yalnızca bir satın alma işlemi olmaktan öte, stratejik bir anlam ifade edebileceğini zira firmanın gelecekteki Google Pixel telefonları için OLED panelleri geliştirmekte kararlı olduğunu söylüyor. Bu da söylendiği gibi Samsung’un rakibi Apple’ın iPhone’ları üzerinde çalışmalar yapan Samsung Display gibi tedarikçi firmalara olan bağımlılığını azaltabilir.

[irp posts=”5453″ name=”Google Pixel mi, Samsung Galaxy S7 mi?”]

Google konu ile ilgili yorum yapmayı redderken, LG Display’ de herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Pixel geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülmüştü. Bazıları bu telefon modelini Android’in en iyi temsilcisi olarak adlandırmış ve eğer Google bu gidişatında istikrarlı davranırsa, kavisli ekranlarda öncü marka olan Samsung’a benzemeye başlayabileceği yorumunda bulunmuşlardı. Bu teknoloji ilk olarak 2013 yılında bir Samsung telefonda kullanıma konulmuştu (Galaxy Round). Şimdi ise amiral gemisi model olan Galaxy S8 telefonlarda varlığını sürdürüyor. Bahtsız Note 7’yi dillendirmeye gerek yok. iPhone 8 ile ilgili söylentilerin döndüğü değirmenden sızan son bildirilere göre Apple dahi kavisli ekran teknolojisini değerlendirmeye almış durumda.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...