Dijital asistan Cortana ile Windows 10 kurulumunu sesli komutlarla gerçekleştirebilirsiniz

Date:

‘Formatçılık’ tarihe karışıyor

Microsoft, Windows 10 kurulumundaki kurulum işleminin çalışma biçiminde belirgin bazı değişiklikler yapıyor. Windows kurulumunu gerçekleştirmek, Microsoft’un kolaylaştırıcı adımları sayesinde kademeli olarak daha kolay hale getirildi. Fakat şimdi ise Windows 10 Creators Update’i kullanarak PC kurulumunu arkanıza yaslanarak sesinizle gerçekleştirebileceksiniz.

Windows 10 Creators Update’in yüklü olduğu yeni makinelerde Cortana, kurulum işleminin başlangıç aşamasında kullanıcıya merhaba diyor. Microsoft’un dijital asistanı olan Cortana, Windows 10 kullanıcılarının Wi-Fi ağlara bağlanmalarına (bağlanma işlemi esnasında yaptığı bazı şakalar eşliğinde) ve Microsoft hesaplarına giriş yapmalarına yardımcı olacak. Windows 10 Creators Update’in sıfırdan kurulumunu yaparken ya da yeni bir PC kurarken şaşırtıcı bir tecrübeyle karşılaşabilirsiniz. Bu arada bazılarınız Microsoft’un dijital asistanının hoparlörleri patlatırcasına ses çıkarmasından pek hoşlanmayabilirsiniz.

Dün itibariyle yaptığımız bir denemede Cortana, sadece bize kulak verip, komutlarımızı yerine getirerek, klavye seçenekleri ve kablosuz ayarlarını bizim yerimize başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Oldukça temiz, zahmetsiz olan bu işlem, her zaman için kullanabileceğiniz bir yöntem olma özelliğini taşıyor. Dilediğiniz zaman işleme bizatihi müdahil olabilir, işlemin herhangi bir anında fare ve klavyenizi elinize alarak dijital asistanı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows kurulumunun sıkıcı ve zahmetli bir iş olduğunu hatırlarsak, Microsoft’un bu işlemi düzenli ve sürekli bir şekilde özellikle alt seviyede teknik bilgi sahibi olanlar için daha kolay hale getirdiğini görmek oldukça güzel.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...