BleckBerry adını (ve teknolojisini) daha çok cihaz üzerinde göreceksiniz

Date:

02Hedef daha geniş bir ürün yelpazesi

Bir kaç yıl önce BlackBerry ve lisanslama çalışmaları hakkında herkes alay ediyordu fakat firma dün itibariyle analistlerin tahmin ettiklerinden daha yüksek bir kar oranı bildiriminde bulundu ve lisanslama programının yakında daha da genişleyeceğini söyledi. Şu an itibariyle BlackBerry ismini diğer firmalarca yapılan cihazların Android tabanlı yazılımlarını lisanslıyor. Geçtiğimiz Aralık ayında TCL, BlackBerry telefonlarının bir çok ülkedeki ayrıcalıklı üreticisi ve distribütörü olabileceğini bildirmişti. Fakat şimdi ise BlackBerry ek ürün hedefi arayışı içerisinde olduğunu söylüyor. Tablet, giyilebilir eşya, tıbbi cihaz, ev eşyası, satış noktası terminali ve diğer akıllı telefon ürünleri bu hedefler arasında yer alabilir.

BlackBerry Smart Phone

Seeking Alpha üzerinden firmanın yapmış olduğu ‘kazanım bildirgesi’nde firmanın CEO’su John Chen “Lisanslama programımızın ikinci safhasına geçiş yapıyoruz. Bu safhada daha geniş aralıklı hedefler dizisi üzerinde odaklanılacak. Yani yakında BlackBerry marka bir tablet görebilirsiniz. Ya da ortaklığa dayalı bir markalandırma sistemi dahilinde üretilmiş IoT (İnternete Bağlı Ev Cihazları) ve EoT (Internet Tabanlı İşletme Cihazları) ürünler de bu kapsama dahil edilebilir. Bu hedef ürünler kendi yazılımımızı ve güvenlik özelliklerimizi kullanacaklar ve ‘BlackBerry Korumalı’ marka olarak etiketlenecekler” dedi.

BlackBerry Passport White

Yönetici herhangi bir konuda söz vermemeye özen gösterdi fakat firmanın yol aldığı rota aşikar. Ev ve ofislerde yaygınlaştırılacak internet tabanlı cihazların üretimi ile BlackBerry ismi ve teknolojisinin hala bir konfor ve güvenlik sağladığı hissiyatı verilmeye çalışılacak. Bu cihazlar nereye giderlerse, BlackBerry markalı ve markanın güç kattığı cihaz da oraya gitmiş olacak. Bu noktada Chen’in medikal cihazlarla ilgili olarak verdiği örnekte “medikal izleme cihazları temin eden firmalar, sağlık verilerini cihaz üzerinde korumak, verilerin sağlık hizmetleri sistemine güvenli şekilde bağlı kalmasını sağlamak ve en önemlisi de bu verilerin hacklenemeyeceklerine emin olmak zorundadırlar. ‘BlackBerry Secure’ bu üçlü tehdidin çözümünde yardımcı olabilir” demişti.

BlackBerry'nin yeni işletim sistemi gösterimi

Bu ay sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen KEYone model telefonu ve Chen’in firmayı yeniden yapılandırma planı firmanın doğru yönde ilerlediğinin bir göstergesi olabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...