Blockstack tarayıcı eklentisiyle maksimum güvenlik

Date:

Gizlilik ve güvenlik ön planda

Diğer sektörler dijital olarak yayınlanan bu defterin ne denli kullanışlı olduğunun farkına varana kadar blok-zincirler büyük oranda bitcoinlerle ilgili olanlarca kullanılıyordu. Walmart raflardan kaldırılacak kullanım tarihi geçmiş yiyeceklerin tespitinde bu programı kullanırken, en az bir nakliye firması da kargo okyanus ötesi yolculuğa çıktığında takibini yapabilmek için yine aynı programı kullandı. Şimdi ise Blockstack adlı girişimci firma fiziksel bir altyapısı olmadan çalışan bağımsız tarayıcısını güçlendirmek için bu teknolojiye dayalı olarak çalışacak. Tıpkı Bittorrent’ın ‘Maelstrom Projesi’ tarayıcısında olduğu gibi web sitelerini sunuculardan değil de, eşdeğer yapılardan yükleyerek online gizlilik ve güvenliği sağlayabilecek.

Blockstack aslında bir tarayıcı eklentisi, başlı başına çalışan bir tarayıcı değil. Eklentiyi kurduktan sonra Chrome, Firefox ya da Safari’ye yükleyebilirsiniz (resimde görüldüğü gibi). Şu andaki versiyonu oldukça boş.  Eğer bağsız internet kullanımına takıntınız yoksa bu aşamada sizi pek cezbetmeyebilir. Şu an itibariyle yükleyebileceğiniz versiyon, geliştiriciler de göz önünde bulundurularak yapılmış. Böylece daha sonra tarayıcınızda kullanabileceğiniz bazı uygulamaları ilerleyen zamanlarda kolayca yapabilecekler.

Kurucu ortağı Ryan Shea bir demecinde Forbes’e :

“Bunca şeyi yapabilen ve geliştiricilerin hiçbir sunucu, veri tabanı, kimlik yönetim sistemi oluşturma gibi faktörlere takılmadan bağlanarak uygulama yapabilmelerine olanak sağlayan başka bir tarayıcı düşünemiyorum. Yalnızca 400 satır kodla, bağımsız bir Twitter sahibi olabilirsiniz” dedi.

Blockstack altı ay içerisinde bir versiyon çıkarmayı düşünüyor. Tabii bir çok kişiyi kullanmakta oldukları tarayıcının üzerinde başka bir tarayıcı kullanmaya ikna etmek kolay olmayacak. Fakat eğer bu tip bir şey kullanmak isterseniz, Mac ya da Linux versiyonunu Github’dan yükleyebilirsiniz. Windows versiyonu daha sonra kullanılır olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...