Bugatti Chiron’lar üretilmeden satıldı

Date:

Araç kapış kapış gidiyor

Bugatti firması bugün muhteşem Chiron süper arabalarının 250 tanesinin (500 arabanın yarısı kadar) satışını müşterilerine tek bir deneme sürüşü dahi yaptırmadan gerçekleştirdiğini açıkladı. Bugatti yıllık 70 araba üretmeyi tasarlıyor. Yani firma yedi yıllık üretime hazır. Hatta ilk üç araba Fransa Molsheim’daki Bugatti Atölyesi’inden bu hafta çıkış yapacak.

Bugatti bu ay sonlarına doğru müşterileri için Avrupa’da bir test sürüşü etkinliğine ev sahipliği yapacağını söyledi. Bu etkinlikte şimdiki ve olası müşteriler arabayı ilk kez kullanabilecekler. Satışların yüzde otuzyedisi Avrupa’dan, yüzde 30’u Amerika’dan ve yüzde 26’sı Orta Doğu’dan.

Açıklama Geneva Motor Show’unda belirtilen 2.6 milyon dolarlık araba satışından bir yıl sonra gerçekleşti. Bugatti’nin yaptığı son araba olan Veyron’dan farklı olarak Bugatti’nin başkanı Wolfgang Dürheimer projenin, beşyüzüncü Chiron’un satılmasıyla birlikte ana firma olan Volkswagen için karlı olacağını söyledi.

Araç, dünyanın en hızlı yol arabası ve elektronik olarak 261 mph ile sınırlandırılmış durumda. Bununla birlikte söylentiler aracın 280 mph’den daha yüksek hız yapabileceğini dile getiriyor. Bugatti Chiron’u Volkswagen’ın Ehra-Lessien’daki gizli deneme tesisine götürene kadar beklemek zorunda kalacağız. Burası 5 milden uzun düz yola sahip olması sebebiyle Chiron’un uç hızlara ulaşabileceği ender yerlerden birisi. Bu arada, aracın hoparlörlerinde elmaslar da bulunuyor.

[irp posts=”7491″ name=”Bugatti Chiron efsanesi 2.6 milyon dolar”]

Bütün bunlar ilginizi çekecek gibi görünüyorsa, cüzdanınız da yeterince şişkinse, bu arabadan bir tane alarak başkalarından bir adım öteye geçebilirsiniz. Hepsinden önemlisi; geriye sadece 250 adet Chiron kaldı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...