Buz Adam Ötzi’nin ölümü bir cinayet mi?

Date:

Buz Adam Ötzi’yi kim öldürdü?

5300 yıllık bir dava…

25 yıl önce Alpler’de donmuş halde bulunan 5 bin 250 yıllık mumya Ötzi, İtalya’nın kuzeyinde bulunan Ötztal Alpleri’nin tepesinde, 5300 yıl önce sırtından okla vuruldu. Okun atardamarına gelmesi sebebi ile, birkaç dakika içinde kan kaybından öldü. Bedeni buzulların altında donan adam, dünyanın en eski ve en iyi korunan mumyalarından biri olarak tarihe geçti.

Ötzi ilk defa 1991 yılında keşfedildi. Bilim insanları 10 yıl sonra da omzuna saplanmış olan taş ok başını buldular. Ancak araştırmacılar birkaç ay önce üst düzey bir dedektifin yönettiği bir soruşturma sonucunda, Ötzi’nin nasıl vurulduğu sorusuna odaklanmaya başladı.

Buz Adam Ötzi’yi kim öldürdü?

Ötzi’nin bedeninin sergilendiği Güney Tirol Arkeoloji Müzesi’nin Direktörü Angelika Fleckinger, Münich Polis Departmanı’ndan Dedektif Alexander Horn’u soruşturma için çağırdı. Alpler’in tepesinde bulunan olay yerini de ziyaret eden Horn, ceset üzerinde 25 yıldır devam eden araştırmayı derinleştirerek yaraları ve mide içeriğini inceledi. Horn’un açıklaması ise şöyleydi; “Bu, fazlasıyla bir cinayete benziyor. Ötzi büyük ihtimalle yaklaşık 30 metre mesafeden vuruldu. Yani yakın temas cinayeti değildi” dedi.

Buz Adam Ötzi’yi kim öldürdü?

Horn’a kalırsa bu, kişisel bir meseleydi. Ve, “Cinayeti çözememiş olduğumuz gerçeğinden hoşnut değilim” diye burukluğunu belirtti. Arkeoloji Müzesi’nden Angelika Fleckinger, Ötzi’nin ölümüne ilişkin sır perdesinin aralanmasında gelinen noktadan memnun. Fakat, tam olarak aydınlığına kavuşamamasından ötürü, Angelika, “katilin yanına kar kaldı” diyerek üzgünlüğünü belli etti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...