Çek bilim insanları Dünya’ya olası bir asteroid çarpmasının yaklaştığını öngörüyor

Date:

 

200-300 metre çapında en az iki asteroid tespit edildi

Çek bilim insanlarının Salı günü yaptığı açıklamada, Dünya’nın Taurids olarak bilinen meteor akışından gelen bir göktaşı tarafından vurulma riski arttığını söylendi. Çek Bilim Akademisi gök bilimcileri tarafından, 144 bolidi – atmosferde patlayan büyük meteorlar – Taurids’ten analiz ettikten sonra 200-300 metre çapında az iki asteroid tespit edildi. Çek bilim insanları Dünya’ya olası bir asteroid çarpmasının yaklaştığını öngörüyor.Çek bilim insanları Dünya'ya olası bir asteroid çarpmasının yaklaştığını öngörüyor

Yapılan basın açıklamasında “Büyük olasılıkla şube çapında onlarca metre ya da daha da büyüğü, keşfedilmemiş birçok asteroid içeriyor. Dolayısıyla bir asteroid ile çarpışma tehlikesinin artması, birkaç yılda bir kez Dünya’nın bu türden gezegensel madde akışıyla karşılaşmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.
Dünya, güneşin etrafında birlikte hareket eden nesnelerle aynı düzlemde. Yaklaşık olarak üç haftada bir bu karşılaşma yaşanıyor ancak henüz bir çarpışma gerçekleşmedi. Olsaydı dünya bir felaket alanına dönüşürdü.

Akademi, “Bu dönemde, daha büyük bir nesneyle (yaklaşık düzinelerce metre çapında) çarpışma ihtimali belirgin oranda yüksek. Asteroidler oldukça kırılgan ve parçalanabilir özelliktedirler. Ancak bu kadar büyük olduklarında atmosfere bir şekilde derinden nüfuz edebilirler. Aynı zamanda Dünya ile gerçek bir çarpışma tehdidi oluşturabilirler” dedi. Yapılan bu uzay araştırması “yerel ve hatta bir kıta felaketine sebep olabilecek kadar tehlikeli nesnelerin gerçek kaynaklarının daha iyi araştırılması” konusunun tartışılması ve açıklığa kavuşturulması için çağrıda bulunuyor. Bu çalışmanın yayınlandığı gazete,Astronomi ve Astrofizik dergisinin web sitesinde mevcuttur.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...