Google Chrome güncellemesi can sıkıcı sayfa sıçramalarına son veriyor

Date:

Mobil cihazlar için önemli bir geliştirme

Google getirdiği yeni bir özellikle tarayıcı çubuğu sayfanın altına doğru çekilirken yazıların tekrar sayfanın en üstüne çıkmasına engel olacak. Scroll Anchoring (Kaydırma Sabitleme) olarak adlandırılan özellik geçtiğimiz yıl içerisinde geliştirici yapımı olarak kullanılabiliyordu. Fakat artık Chrome 56 ve sonraki versiyonlarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek.

[irp posts=”11372″ name=”Google Chrome 3D grafik güncellemesi yayınladı”]

Google tarafından bir blog yazısında “Bu özellik ekran üzerindeki öğenin kaydırma pozisyonunu kilitlemek suretiyle çalışıyor. Böylece ekran dışında kalan içerik yüklenmeye devam ediyor olsa dahi kullanıcılar aynı noktada tutulmuş oluyorlar” açıklaması yapıldı. Scroll Anchoring özelliğinin olmadığı tarayıcıda sayfa yüklemeyi tamamladıktan sonra tekrar sayfanın başına sıçrama yapıyor. Fakat şimdiki özellikte ise kullanıcı sayfanın neresinde ise, orada sabit kalıyor. Bu özellikle mobil kullanıcılar için oldukça kullanışlı bir özellik. Zira mobil cihazlarda sayfa üst tarafa geçiş yaptığında içeriğin büyük bölümü aşağı doğru kaydırılıyor.

Google bu özelliğin ortalamada her bir sayfa görüntülemede üç sıçramaya engel olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda geliştiricileri ‘Exclusion API’ sayfasına göz atarak ihtiyaç olmayan sayfalarda anchor özelliğini devre dışı bırakabileceklerini söylüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...