VMware vSAN 6.6 tanıtıldı

Date:

VMware vSAN 6.6 tanıtıldı

VMware, vSAN 6.6 ile bu yıl vSAN’a yapılan ilk güncellemeyi duyurdu. VSAN’ın en yeni sürümü yeni gelişmiş kurumsal özellikler ile dolu. VMware’e göre, bu yeni duyurulan özellikler performansı artırmak, maliyetleri düşürmek ve güvenliği arttırmak için hazırlandı.

VMware vSAN 6.6, vSAN’ın nispeten kısa bir sürede 7,000’den fazla müşteriye ulaşma kabiliyetinin altını çizdi. Sürüm 6.2 ile vSAN, veri indirgeme ile şimdiye kadar testlerde en iyi performans gösteren yazılım tabanlı platform olduğu görülüyor. Kurulumu ve yönetimi kolay olan VMware vSAN bu güncelleme ile birlikte yenilik yapmaya devam ediyor.

VMware vSAN 6.6 ile gelen yeni özelikler şu şekilde;

Yerel HCI Şifreleme

VMware vSAN 6.6, kritik verileri istenmeyen erişimden korumak için dinlenme verileri için ilk yerel HCI şifreleme çözümü sunuyor. VSAN şifrelemesi, donanım algısı ve basitleştirilmiş anahtar yönetimi sunarak daha düşük maliyet ve daha fazla esneklik getiriyor. Belirli kendi kendine şifrelemeli diskleri (SED) dağıtmak için bir gereklilik yok. VSAN şifrelemesi ayrıca, 2 faktörlü kimlik doğrulama (SecurID ve CAC) desteği ile uyumluluk saglayan bir DISA onaylı STIG ile ilk HCI çözümü.

Yerel Site Koruması ile Gerilmiş Küme

Yerel siteden koruma sağlayan yeni genişletilmiş kümeler, hem site arızalarına hem de yerel bileşen arızalarına karşı geleneksel çözümlerden %50 daha düşük bir maliyetle koruma sağlıyor. Kapsamlı gergin küme çözümü ile HCI’nin maliyet ve basitlik avantajlarını felaket kurtarma (disaster recovery) ve iş sürekliliği ihtiyaçlarınız oranında genişletebilirsiniz.

VSAN Cloud Analytics

vSAN Cloud Analytics ile, online gerçek zamanlı destek bildirimleri ve önerileri ile operasyonel maliyetleri azaltabilirsiniz. Analitik aracı, en iyi performans için öneriler sağlamanıza ve özel gerçekleştirilebilir bilgiler ve iyileştirme önerileri ile vSAN Sağlık Hizmeti aracılığıyla gerçek zamanlı özel uyarılar vermenize yardımcı olur.

Unicast Networking Oluşturma

vSAN, başlangıç ​​vSAN kurulumunuzu basitleştirmeye yardımcı olması için Unicast Networking desteklemektedir. Unicast’i vSAN ağı için kullanabilirsiniz ve artık Multicast kurmanıza gerek kalmıyor. Bu, vSAN’ın ağ değişiklikleri gerektirmeden daha geniş bir kurum içi ve bulut ortamları grubunda konuşlandırılmasını sağlar.

VRealize İşlemleri için vSAN Yönetim Paketi

Yeni VMware vSAN Yönetim Paketi vRealize Operations Manager, uçtan uca altyapı çözümleriyle birlikte vSAN’ın izlenmesi, yönetimi ve sorun gidermek için ek seçenekler sunar. VSAN yönetim paketiyle, vSAN’ın altyapınızdaki etkisi hakkında hızlı bilgi edinebilir ve işletmenizin daha kısa bir sürede daha fazla verimlilik kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Gelişmiş Erişilebilirlikte Her Zaman Açık Koruma

Her zaman yeni koruma özellikleri ile vSAN, potansiyel donanım sorunlarına rağmen uygulamalarınızı çalışır durumda tutar ve korur. Yeni Degraded Device Handling (DDH), sürücülerin durumunu akıllıca izler ve arızalar oluşmadan önce proaktif olarak tahliye eder. Yeni akıllı sürücü yeniden yapılandırmaları ve kısmi yeniden oluşturma, donanım hataları sırasında daha hızlı kurtarma sağlar ve daha yüksek performans için küme trafiğini azaltır.

Akıllı İşlemler ve Yaşam Döngüsü Yönetimi

Yeni akıllı işlemler ve yaşam döngüsü yönetimi özellikleri, ilk donanım kurulumunu hızlandırır, yazılım yüklemesini basitleştirir ve daha öngörülebilir bir donanım deneyimi için tek tıklamalı denetleyici donanım ömrü yönetimi sağlar. 1 tıklama otomasyonu ile ortak görevler için yönetim süresini %80’e düşürebilirsiniz.

% 50’ye Kadar Yüksek All-Flash Performansı

Optimize edilmiş veri hizmetleri, vSAN’ın önceki sürümleri karşısında tüm flash ana bilgisayar başına %50’ye kadar daha fazla IOPS sunarak her ana bilgisayar için 150.000 IOPS’i aşan vSAN performans avantajını da genişletir. Artan performans, kritik görev uygulamalarını hızlandırmaya yardımcı olur ve iş yükleri için daha yüksek konsolidasyon oranları sağlar.

Yeni Nesil İş Yükü Desteği

Yeni doğrulanmış mimariler, Splunk, Big Data ve Citrix XenApp gibi yeni nesil uygulamaların dağıtımında kanıtlanmış bir yol sağlar. Buna ek olarak, Photon için vSAN artık Photon Platform 1.1’de mevcut ve yeni Docker Volume sürücüsü, multi-tenancy ilkeye dayalı yönetim, anlık snapshot ve clone için destek sağlıyor.

Yeni Donanım Teknolojilerinin Desteği

Müşteriler, yeni Intel 3D XPoint NVMe SSD gibi çözümler de dahil olmak üzere en yeni flash teknolojilerinin 1 Day Support desteği ile yeni donanım adaptasyonunu hızlandırabilir. Bu çözümler, yazma yoğunluklu uygulamalar için %250 daha fazla performans sunar. Buna ek olarak, vSAN müşterilerin en yeni ve daha büyük kapasiteli flash disklerden yararlanabilmeleri için 1.6 TB flaş sürücüler de dahil olmak üzere daha büyük önbellekleme sürücüsü seçenekleri sunar.

Sertifikalı Dosya Hizmetleri ve Veri Koruma Çözümleri

VMware Ready for vSAN Programı, müşterilerin vSAN ortamını üçüncü parti ortakların kanıtlanmış, sektör lideri veri koruma ve dosya hizmeti çözümleri ile genişletip tamamlayabilmesini sağlar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...