Chrome’un tasarladığı Ad-Blocker Android tarayıcılarda kullanılmaya başlanacak!

Date:

Chrome’un tasarladığı Ad-Blocker Android tarayıcılarda kullanılmaya başlanacak!

Teknolojik gelişmeler ve insanoğlunun internet ile olan münasebeti çoğu mesleği değiştirdi. Önceleri bir saygınlığı olan reklam sektörü, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak arsızlık seviyesini de büyük oranda arttırdı. Şuanda bilgisayarla son derece haşır neşir olan kişiler bile, bir yerde reklamlara tıklamak zorunda kalıyor. İzlediğimiz videolarda, gezdiğimiz sayfalarda reklam görmediğimiz zaman şaşırır hale geldik.

İnsanoğlunun bir yerde özgürlüğünü kısıtlayan bu reklamlar elbette tamamen başıboş bırakılmış değil. Büyük firmalar bu konuda kullanıcıları reklam engelleyici programlarla bir nebze olsun rahatlatmaktalar. Bilgisayar başındayken kullandığımız bu programlar gerçekten ciddi olarak etkili çalışmakta. Fakat reklam sektörü namlusunu bu seferde mobil cihazlara çevirdi. Çoğu ücretsiz uygulamanın “Parası neyse verelim de reklam görmeyelim.” konumuna düştüğü bir gerçek. Geçenlerde mobil cihazımda gezinirken “Cihazınız Samsung Alpha virüs kapmıştır, aşağıdaki butona tıklayarak telefonunuzdan virüsü temizleyebilirsiniz.” şeklinde bir reklamla karşılaştım. Fakat reklam o kadar ilerlemiş ki bir yandan telefonunuzun titreşimini aktif hale getirirken diğer yandan ekran parlaklığını artırarak sizi refleksif açıdan da rahatsız etmekte. Bu reklama inanıp telefonuna format atan insanları tanıyorum.

Ad-Blocker Android

Bu senenin başında Wall Street Dergisindeki yazıya göre Google yakın zamanda bilgisayarlar ve telefonlar için Ad Blocker (reklam engelleyici) çıkartacak. Her ne kadar resmi olarak bir açıklama yapılmamış olsa da bunun bazı ipuçlarını görmekteyiz. Android platformunda Google Canary kullanan bazı kişiler ise ayarlar kısmında Ad Blocker seçeneğinden de bahsetmekteler.

Google Pixel adlı telefonda ve Android O adlı beta sistemde yapılan testlerde herhangi bir seçenek görülmediği de başka bir mevzu. Google sözcüsünün yaptığı açıklamada “Ad Blocker, Chrome’un Canary versiyonunda gelmesi muhtemel bir eklenti. İlerleyen zamanlarda Chrome deneyimini en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz.” demiştir.

Şu da bir başka gerçek ki henüz Ad Blocker’ın Chrome’un çalışma performansını etkileyeceğine dair bir veri bulunmamakta. Google’ın Ad Blocker’ı tasarlamasındaki asıl amaç, olmadık zamanlarda araya giren ve kullanıcıyı rahatsız eden reklamlardan korumak. Her ne kadar bu Google’ın altından kalkmakta zorlanacağı bir iş olsa da, bu konuda asıl görev reklam sektörünün kendisine çeki düzen vermesinden geçmekte.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...