Çin iki anneli evliliğin önüne yasal engeller koyuyor

0
482

Eşcinsel evlilikler Çin’de yaptırımlar aldırıyor

Çin’de sperm bankaları evlenmemiş kadınlara açık değildir ve eşcinsel evlilik yasadışı sayılmaktadır. Öyle ki ülke sınırlarının dışında yapılan gay ve lezbiyen evlilikleri kendi ülkesi sınırlarında kabul etmemekte ve hatta çocuk edindiler ise onları yok saymaktadır. Ülkede gay ve lezbiyen çiftlerin sayısı giderek artmakta ve bebek sahibi olmak için yurtdışına çıkmayı tercih etmektedir. Peki, çocuklarıyla Çin’e geri döndüklerinde bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor mu? Eşcinsel evlilikler Çin’de yaptırımlar aldırıyor.

Haberimizdeki videonun İngilizce altyazısı aşağıda sizlere sunduğumuz şekilde Türkçe’ye çevrilmiştir:

İsmim June. 33 yaşındayım. IVF yoluyla Tayland’da geçen yıl karar vererek, Los Angles’ta bir ikiz bebek sahibi olduk.

(In vitro fertilizasyon (IVF) ya da halk arasındaki adıyla tüp bebek; bir yumurtanın sperm tarafından, vücut dışında (in vitro) sunî olarak döllenmesi sürecidir.) Shenzen’de yaşayan Winky ve June bir bebek sahibi olmak istediler. Fakat Çin’de eşcinsel evlilik ve ondan meydana gelen çocuklar hukuka aykırı sayılıyor. Hatta sperm bankaları bu ilişkileri sürdüren bekar kadınlara hizmet vermiyor.

Biz Los Angles’ta evlendik. Her şey yolunda gitti. Hiç bir sorunla karşılaşmadık. Birleşmiş Devletler yasaları altında biz bir evli çift olarak çocuklarımızın nüfus cüzdanlarına isimlerimizi yazdırabildik. Ve bununla birlikte 4 kişilik güzel bir geleceğimiz olabileceğini hayal ediyorduk. Ümitlerimiz yeşermişti.

Çin’e geldiklerinde hayatlarının ne kadar zorlaştırılabileceğini yavaş yavaş anlamaya başlayacaklardı. Şimdilik yaşayacaklarından haberdar değillerdi.

Çin’e geldikten sonra;

Nüfus kağıtlarında iki anneye sahip oldukları yazdığı için burada (Çin’de) yasal olarak vatandaş kabul edilmediler.

Bu da şu demek oluyor. İkizler hayatı boyunca Çin’de eğitim alma ve devletin herhangi bir hizmetinden faydalanma hakkına sahip olamayacaklar.Seyahat belgeleri düzenlenmeyecek, adlarına bilet bile kesilemeyecek.

Ben köyde doğdum. Ailem, köy yaşamında oldukça baskı altındaydılar. Çünkü bekar bir kadın olarak benim evlilik dışı hamile kalmamdan çok endişe duyuyorlardı. Ailem benim cinsel tercihimi kabul etmediler. Hamile kaldıktan sonra eşcinsel bir erkek arkadaşımla evlendim.

June ve Winky, Çin’de son zamanlarda artan ve yurtdışına çıkıp bebek sahibi olan çiftlerden yalnızca biri.

Bizler kendi tercihlerimizi ve yolumuzu belirleyebileceğimiz özgür bir düşünce tarzına ve topluma ihtiyaç duyuyoruz. Ancak böyle ailemizle mutlu bir yaşam sürdürebiliriz. Bazılarının iki babası var, bazıların ise iki annesi, bazılarının ise bir annesi ve bir babası… Pek çok farklı aile türü var. Eğer bunu çocuklarımıza doğru bir şekilde anlatabilirsek, büyüdüklerinde onlar herkese karşı saygılı bir davranış biçimine sahip olabilirler. Bu tür aile farklılıklarına karşı anlayışlı davranabilirler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz