Yemen’de savaşın ardından kolera salgını öldürüyor

Date:

Birleşmiş Milletler bildiriyor:Yemen dünyanın en kötü kolera salgınından kırılıyor!

Birleşmiş Milletler tarafından uyarıda bulunulan Yemen, şu anda dünyanın en kötü kolera salgınıyla karşı karşıya. Unicef ​​ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir açıklamada, savaşın meydana getirdiği ülkedeki şüpheli kolera vakalarının sayısı 200 bini aştı.
Bugüne kadar 1,300’den fazla kişi – bunların dörtte birinin – öldü ve bu sayının daha da yükselmesi bekleniyor. İki BM ajansı, salgının hızlanmasını önlemek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylüyor. Birleşmiş Milletler bildiriyor:Yemen dünyanın en kötü kolera salgınından kırılıyor!

Birleşmiş Milletlerin bildiriyor:Yemen dünyanın en kötü kolera salgınından kırılıyor!
Yayınlanan bildiride “Bugün, dünyadaki en kötü kolera salgınıyla karışı karşıyız” dedi.
“Sadece iki ay sonra, kolera bu savaşla birlikte yerle bir olmuş ülkenin hemen hemen her yerine yayılmış olacak,” diyor. Bu da her gün yaklaşık 5.000 yeni kişiye bulaşması demek.

Birleşmiş Milletlerin bildiriyor:Yemen dünyanın en kötü kolera salgınından kırılıyor!

Yemen’in sağlık, su ve yer altı sistemleri, Suudi liderliğindeki bir koalisyon tarafından desteklenen hükümet güçleri arasındaki iki yıllık savaş sonrasında şuan çökmüş durumda. Buna ayrıca isyancı Huti hareketi de destek oluyor. Asiler, başkent Sanaa da dahil olmak üzere ülkenin çoğunu kontrol altına almış durumdalar. Hastaneler aşırı kalabalığa bakımda ve yetiştirecek yiyecek bulmada sıkıntı yaşıyorlar. Bu vaziyet Yemenileri özellikle de çocukları koleraya karşı daha savunmasız hale getirmiştir. Kolera gibi önemli bir salgın hastalığın bu ortamda yayılması içten bile değil.

Birleşmiş Milletlerin bildiriyor:Yemen dünyanın en kötü kolera salgınından kırılıyor!

BM, ev ev dolaşarak, hastalığa hızlı müdahale ekipleri kurduklarını ve içme suyunun temizlenip depolanarak bu suları nasıl koruyacaklarını anlattıklarını açıkladı. Ancak temiz su arzı oldukça az. Kolera, Vibrio kolera bakteri ile kontamine yiyecek veya su içilmesinin neden olduğu akut diyare iltihabıdır. Yani üst solunum yoluyla bulaşan alt solunum yolu bulaşıcı hastalığı. Enfekte olanların çoğunda hafif semptomlar görülmekle birlikte, ciddi vakalarda tedavi edilmezse saatler içerisinde hastalık kişiyi öldürebilir.

Yemen’deki durum son dönemde ortaya çıkan savaşın devamında alt yapı hizmetlerinin de gerçekleşmemesi ve sağlık hizmetlerinin neredeyse yok olması kolerayı beraberinde getirmiş durumda. Bu arada kolerada etkilenenlerin başında da malesef ki çocuklar geliyor. Birleşmiş Milletler bölgede bulunmaya ve bilgi aktarmaya devam ettikçe haber alıyor olacağız.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...