Çin’den Steam’e dişli bir rakip geliyor, ‘WeGame’

Date:

Çinli devasa firma ‘Tencent’ projenin arkasındaki isim

Tencent, menşei Çin olan devasa bir firma. İşte bu firma Steam’in neredeyse tekilinde diyebileceğimiz online oyun dağıtıcılığı sektörüne girerek büyük bir rekabet oluşturmaya hazırlanıyor. İsmi “WeGame” olan servis Çin’in dışına çıkarak dünya çapında bir servis olacak. Bu da Steam’e karşı ilk büyük rakibin gelebileceği anlamına geliyor.

Haber ilk kez Twitter üzerinden Niko Partners analisti Daniel Ahmad tarafından duyuruldu. Buna göre Tencent’in online oyun platformu WeGame hem Çin hem de dünya çapında hizmet verecek. Buradaki en önemli nokta ise TGP’nin (Tencent Gaming Platform) hali hazırda Çin’de hizmet veren ve toplamda 200 milyon kullanıcısı bulunan bir servis olması. Buda Steam’in toplam kullanıcısından daha fazla üyesi olduğu anlamına geliyor. Zira son açıklanan rakamlara göre Steam’in şu anda 125 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Tencent oyun geliştiriciliği ve dağıtımcılığı açısından elinde güçlü kartlar da bulunduruyor. Şirket, Riot Games (League of Legends) ve Supercell (Clash of Clans) gibi firmaların sahibi. Bununla birlikte Glu Mobile’ın da ortağı ve Epic Games ile Activision Blizzard’ın da hisselerine sahip bir firma. Hatta bazı araştırmalara göre Tencent oyun piyasasının yüzde 13’üne sahip bir firma.

Batıdaki oyuncuları hedefleyen servisin, arkasına Asya’lı tüketicilerin alım gücünü de aldığını düşünürsek WeGame ciddiye alınması gereken bir altyapıyla geliyor. Şimdilik bize WeGame’in ne zaman servisini her kesin kullanımına açacağını beklemek kalıyor.

[irp posts=”13076″ name=”Bandai Namco’nun merak edilen oyunu ‘Code Vain’ resmen duyuruldu”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...