Flickr’da artık benzer fotoğrafları aratabiliyorsunuz

Date:

Flickr’a gelen yeni güncelleme ile fotoğrafların benzerlerini site içerisinde aratabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz gün gelen güncelleme ile görsel benzerliklere göre artık Flickr’da fotoğraf araması yapabiliyorsunuz. Arama sonucunda çıkan bir fotoğrafı seçerek benzer şekle, kompozisyona, renge veya içeriğe sahip fotoğrafları aratıp  bulabiliyorsunuz.

Bir blog yazısında, Flickr’ın dediğine göre sunucularına fotoğraflar yüklenir yüklenmez derin sinir şebekesini kullanarak fotoğrafları analiz ediyorlar. bu fotoğrafların içeriğinin tanımlanmasına yardımcı oluyor. Daha sonrasında içerik iş yeri ortamına uygun mu değil mi onun işaretlemesi yapılıyor. Facebook’un yakın zamanda çıkardığı kullanıcıların, yükleyenin etiketlemesine gerek duymadan içeriğe göre fotoğraf aratma özelliği ile benzerlikler taşıyor.

Flickr, görsel bilgisayar teknolojilerinin mükemmel olmadığını da kabul etmiş durumda. Yaptığınız bazı aramalarda benzer fotoğraflar yerine sadece benzer renk tonları bulunan fotoğraf sonuçlarını karşınıza çıkarabiliyor. Şirket bu durumu da “insanları beklenmedik ortaklıklara ve tuhaflıklara bakmaya zorlayarak görsel dünyamıza renk katarak, taze bir hava sunuyoruz” şeklinde değerlendiriyor. Pekala diyelim.

Flickr, fotoğraf aratma konusunda başvurduğunuz ilk mecra olmayabilir. Ancak Creative Commons lisanslı fotoğraflar bulmanızda size fazlaca yardımı dokunabilecek bir platform. Üstelik artık Similarty Pivot adındaki görsel arama hizmetleri de mevcut.

 

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...