Cortana sizin çevrimiçi alışveriş asistanınız olabilir

Date:

Microsoft’un akıllı kişisel asistanı resim aramaları ve indirimli ürünleri bildirimleri sayesinde size alışverişlerinizde yardımcı olabilir.

Bu sayede tasarruf etmenize de yardım edebilir. Microsoft’un en son güncellemesi Windows 10 Creators’de Cortana’nın satın almak istediğiniz bir ürünün en uygun fiyatlı olanını bulmanıza yardım edebileceği, Microsoft Edge’de bir kılavuz özelliği ekledi. Bu özellik şimdilik ABD’de bulunan Amazon, Walmart ve eBay gibi 14 perakende mağazalarında bulunuyor.

Örneğin Walmart alışveriş sitesinde bir elektrikli süpürge baktığınızı varsayalım. Cortana, rekabet halindeki mağazalarda (Home Depot ya da Best Buy gibi) o elektrikli süpürgenin fiyatını arayıp daha ucuz fiyata olup olmadığını size bildirebilecek. Bu özellik doğrudan tarayıcıya yerleştirilecek. Fiyat değişiklikleri konusunda sizi bilgilendiren Microsoft’un kişisel asistanı Cortana sayesinde tarayıcınıza herhangi bir uzantı eklemenize gerek yok.

Microsoft’un akıllı kişisel asistanı resim aramaları ve indirimli ürünleri bildirimleri sayesinde size alışverişlerinizde yardımcı olabilir.

Cortana hakkında kısa bilgi:

Microsoft Cortana, Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows 10, iOS, Android ve Xbox One’da çalışabilen bir akıllı kişisel asistandır. Cortana’nın gelişim süreci 2009’da başladı. Cortana dijital asistanı geliştirmek için ekip, insan kişisel asistanlarla mülakat yaptı. Ocak 2015’te Windows Phone’un geniş anlamda bir işletim sistemine birleştirilmesinin bir parçası olarak Windows 10 masaüstü bilgisayarlar ve mobil aygıtlar için Cortana’nın erişilebilir olacağı duyuruldu. Microsoft, 26 Mayıs 2015’te Cortana’nın diğer mobil platformlarda da bulunacağını duyurdu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...