Galaxy S8 Bixby butonunu farklı uygulamalarla ilişkilendirmenin yolu

Date:

Kullanmayacağınız tuşu değerlendirebilirsiniz

Galaxy S8’in öne çıkan özelliklerinden biri Samsung’un Bixby asistanı. Yalnızca programlarınızı yapıp sizinle konuşmuyor, aynı zamanda telefonun kamerası ile çevrenizdeki şeyleri yorumlayıp tanımlamaya da yardımcı oluyor. Hatta SmartThings’e uyumlu ev eşyalarınızla da konuşuyor ve S8’in sol köşesinde bulunan fiziksel bir buton ile hızlıca çalıştırılabiliyor. Bununla birlikte Bixby’i çok kullanmayı düşünmüyorsanız bu donanım parçası büyük oranda lüzumsuz hale geliyor. Allah’tan internetin yenilikçi topluluğu, Bixby’e ait fiziksel tuşu istediğiniz herhangi bir uygulamayla ilişkilendirmeniz için bir yöntem buldu.

Aslında Samsung firma olarak bu tuşun fonksiyonunu değiştirmenize izin vermiyor. Firmanın yaptığı açıklamada Bixby butonunun yeniden tanımlanmasını desteklemeye yönelik herhangi bir planları olmadığı söylenmişti. Tuşun nasıl çalıştığı hakkında henüz tam bilgiye sahip değiliz fakat Samsung, tuşa basış şeklinize bağlı olarak Bixby ana ekranının ya da Bixby Voice’un devreye gireceğini söylüyor.

Eğer tuşu bu maksatlarla kullanmayı düşünmüyorsanız, ‘All In One Gestures’ isimli uygulamayı kullanarak bu tuşu başka bir uygulamayla ilişkilendirebilirsiniz. Reddit kullanıcısı Homeguy123 bu metodu kendi S8’i üzerinde deneyerek sağlamasını yapmış.

Galaxy S8’in dağıtımı henüz başlamadığı için bu DIY (Do It Yourself / Kendin yap) işlemin telefon üzerinde herhangi bir aksaklığa yol açıp açmayacağını bilemiyoruz. Samsung bu aşamada üçüncü kişilerce yapılan uygulamalar hakkında yorum yapamayacaklarını söyledi. Eğer Galaxy S8’in siparişini vermişseniz ve bu tuşu başka bir maksatla kullanmak istediğinize de eminseniz, adım-adım hazırlanmış talimatları kendi sorumluluğunuzda olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...