Dünyanın en büyük açık hava festivali: Glastonbury Festivali başladı

Date:

2017 Glastonbury Festivali başladı

İngiltere’de düzenlenen dünyanın en büyük açık hava festivali Glastonbury Festivali dün itibariyle başladı. Dört gün sürecek olan festivalin katılımcıları, eşyalarını sırtladılar ve Glastonbury şehrine resmen göç ettiler. Dün başlayan Glastonbury Festivaline her zaman olduğu gibi bu sene de ilgi çok büyüktü. Her kesimden insanın katıldığı festival oldukça ilgi görüyor. Daha şimdiden renkli görüntüler ortaya çıkmaya başladı.

İngiltere’nin Pilton, Somerset bölgesinde Glastonbury şehrinde yapılan, yeşil alanda müzik ve canlı sanat performanslarının sergilendiği festivale bu yıl yaklaşık 200 bin kişinin katılması bekleniyor. Zaten her yıl festivale binlerce kişinin katıldığını düşünürsek, bu sene ki katılım sayısı 200 bini bile aşabilir. Festivale katılmak isteyenler, erken saatler de eşyalarını sırtlayıp Glastonbury’e doğru resmen göç ettiler. Dört gün sürecek olan festival için, ekipmanlarını yanlarına alan insanlar, festival alanının girişinde uzun kuyruklar oluşturdular.

2017 Glastonbury Festivali başladı

Biliyorsunuz ki, şu anda terör tehdidi nedeniyle dünyanın her yerinde alarm verildi ve bunun içinde önlemler alınıyor. Glastonbury Festivalinde de terör tehdidi nedeniyle sıkı önlemler alınmış durumda. 1970 ve sonrasında hippi akımları ve özgürlük hareketi etkisi ile yapılmaya başlanan Glastonbury Festivali, günümüzde de her yıl yapılmaya devam ediyor. Gelenekselleşmiş bir festival olma özelliğini koruyor diyebiliriz. Festivalde genellikle çağdaş müzik etkinlikleri mevcut ancak bunun yanı sıra dans, sirk, tiyatro vb… Diğer performans sanatları da festival de yerini alıyor. Öte yandan, festivalde, müzik olarak rock, elektronik, reggae, hiphop tarzlarında müziklerin yanı sıra, dünyadaki çeşitli kültürlere ait müziklere de yer veriliyor. İşte, festivalden bazı görüntüler;

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...