Dünyanın ilk gökyüzü dalışını İHA gözüyle seyredin

Date:

Gökyüzü Dalışı

Litvanya’da bulunan Aerones firması, tipik müşteri hedefli quadcopter İHA’lar yerine, büyük ağırlıkları taşıyabilen İHA yapımıyla uğraşıyor. Geçtiğimiz yıl YouTuber Kaspars Balamovskis’in snowboarding çalışmasını kaydederek büyük kaldıracının kahramanlığını gözler önüne seren firma bugün yayınladığı etkileyici bir başka video ile gökyüzünde yüzlerce metre yükseklikte bulunan bir adamı taşıyan İHA’nın gösterimini yaptı.

Aerones’in 28-rotor İHA’sı, skydiver Ingus Augustalns’ı paraşütünü açarak aşağıya atlayacağı yükseklik olan 330 metre yüksekliğe tırmanmadan önce bir kuleden aldı ve bu yüksekliğe kadar çıkardı.

Bu pek rastlanır cinsten olmayan video, Aerones’un sitesinde bulunan, İHA’larının yeteneklerini aşırı dikkat çekmek için limitine kadar esnettiği diğer birkaç videodan biri. Fakat şu var ki diğer videolar İHA’ların daha insani maksatlarla kullanıldıkları uygulamalarda çekilmiş. Örneğin 100 kg kaldırma kapasitesinde olan bu İHA’lar, insan kurtarma operasyonlarında ya da yangına karşı mücadelelerde kullanıldıkları esnada yapılmış çekimler.

Bunları seyrettiğinizde İHA’ların sadece yarı zamanlı gösteriler ya da Domino’s’un pizzalarını dağıtmak için kullanılmadığını anlıyorsunuz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...