Microsoft Story Remix, Apple Clips’i gölgede bırakacak

Date:

Karma kullanım

Microsoft 2017 Build geliştirici konferansında, Windows 10’un yaklaşık iki yıl önce piyasaya çıkışından bu yana eksik olan Story Remix adlı yeni bir uygulamasını tanıtmıştı. Temelde Windows Movie Maker’ın ileri seviyede geliştirilmiş hali olan bu uygulama, Movie Maker’ın kaldırıldığı günden bu yana yerini almaya layık olacak yegane uygulama olma özelliği taşıyor.

Story Remix karma, cihazlarda kullandığınız resim ve videoların bulut sistem üzerinde harmanlanmasıyla çalışır. Bu da Story Remix uygulamasının iOS, Android ve Windows versiyonlarının olacağını gösteriyor. Böylece birden fazla cihazda bulunan içeriklerinizi alarak videonuz üzerinde çalışma yapabileceksiniz. Bu uygulama, Apple’ın yeni ‘Clips’ uygulamasına benziyor olmakla beraber, çok daha kişiselleştirilebilir ve güçlü bir özelliğe sahip. Eğer iPhone üzerinde bir çalışma yapmaya başlayacak olursanız, yapmakta olduğunuz çalışmaya kaldığınız yerden, örneğin Windows 10 üzerinde devam edebileceksiniz. Ya da tam tersi durum geçerli olabilecek.

Microsoft aynı zamanda Remix 3D ve Paint 3D uygulamalarını Story Remix’le bir araya getirerek Windows kullanıcılarının üç boyutlu modellerini filmlere aktarabilmelerine olanak sağlıyor. Hatta Snapchat’in yeni ‘arttırılmış gerçeklik’ lenslerinde olduğu gibi nesneleri oluşturduğunuz senaryolara tutturabilecek ve videolardaki eşyalar insanların çevresinde mürekkep gibi gezinir hale gelecek. Aynı zamanda Microsoft’un ‘Groove’ adlı müzik servisinden film müzikleri de videoya eklenebilecek.

Microsoft’un bununla müzik ve bazı hoş efektlerin olduğu videoları çabucak oluşturmak isteyen aileleri ve genç kitleyi hedeflediği görülüyor. Bu etkileyici uygulamanın bu yılın sonlarına doğru, Windows 10 Fall Creators Update ile birlikte yayınlanması planlıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...