E3 2017 oyun etkinliğine dair öngörüler serisi

Date:

Nintendo ‘Smash Bros.’ u Switch’e getiriyor

Evet sevgili okuyucular; E3 2017 etkinliği ile ilgili öngörülerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Son olarak Bethesda’nın Fallout ile ilgili ne gibi adımlar atabileceğine dair tahminlerimizi bildirmiştik. Biraz da Nintendo cephesine göz atalım.

Nintendo Switch’te oldukça tuttu ama planlanan oyun sayısı az olunca, donanımın geleceği de muğlaklaşıyor. E3’e gelecek olursak… Üçüncü taraf geliştiricilerin sistemi ne şekilde destekleyecekleri konusunda fikir sahibi değiliz. Wii U’da olduğu gibi yük yine yayıncının üzerinde olacak (en azından EA, Activision ve Ubisoft yeni bir plan açıkladıkları zamana kadar). Nintendo sadece kendi alanında bir çok oyun ortaya çıkarabilir, bu nedenle yeniden yapılmış tekrarlı oyun versiyonları ve üzerinde çalışılmış geliştirimlerin olması ihtimali yüksek. Zira bu tip bir stratejiyle üretim yapmak çok daha ucuz ve kolay.

Tabii yeni Smash Bros.’ un duyurulması ihtimali de var. Nintendo seri üzerinde bir dizi geliştiriciyle çalıştı. Bu nedenle oyunun geliştirimi için yayıncının bünyesindeki ekipten çok fazla kişi gerekmeyecek. Fakat Mario Kart 8, Splatoon 2 ve genişletilmiş Wii U kataloğunu değerlendirmeye alacak olursak, yeniden yapılmış ya da klasik bir Smash Bros. oyununun evrime uğramış hali daha olası görünüyor. Smash Bros. Melee’nin güncellenmiş bir versiyonu, özellikle de rekabetçi oynama biçimine verilecek ağırlık ile, Nintendo’nun Switch’i e-sports camiasına kazandırma planlarına oldukça uyum sağlayacaktır.

Visceral Early

Star Wars açık dünya tipi olacak

EA’nın açık dünya Star Wars oyunu herkesçe benimsendi. Geliştirici Scott Warner projeye iki yıl önce Twitter’da işaret etmişti. Daha sonra Oculus’ geçmek için Visceral’dan ayrılmış, zaman içerisinde bu tweetleri silmişti. E3 2016’da EA, ismi konulmamış projesi için ‘oyun içi çekim’ görüntülerini göstermişti.

Ve yıllar içerisinde EA, ağırlık sahibi tanınmış oyun yapımcılarını bir araya getirdi. Oyun yönetmeni ve yazar Amy Hennig 2014 yılında Naughty Dog’dan ayrılmış, aynı yıl Visceral’a katılmıştı. Assassin’s Creed’in eski yapım ynöetmeni Jade Raymond EA için ‘Motive Studios’u kurmuştu. Daha sonra ise Raymond’ın ekibinin 2018 yılında yayınlanacak Visceral için Hennig’le birlikte çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Yeni oyunla ilgili 2017 yılı içerisinde fragman yayınlanacağını düşünüyor, isminin de bu yıl içerisinde verileceğini tahmin ediyoruz.

Microsoft, Scorpio uyumlu karma-gerçeklik gözlüğünün sunumunu yapmıştı

Geçen son baharda piyasaya çıkışından bu yana Sony, bir milyonun üzerinde PlayStation VR gözlüğü satışı gerçekleştirdi. Firma aynı zamanda VR’ı kullanarak daha iyi sanal gerçeklik performansı sunacağı vaadiyle PS4 Pro satışlarını da arttırdı. Diğer yandan Microsoft’ da karma gerçeklik gözlüğü takımı ile ilgili bildirimde bulunmuştu. 4K oyun oynama ihtiyacından kaynaklanan yeni bir konsolu da piyasaya çıkardı.

VR bazılarına bir heves gibi gelebilir. Fakat Microsoft Scorpio ve benzer olarak karma gerçeklik platformu olan konsolunu para kaybetmek için çıkarmıyor.

Halo 6 Windows 10 üzerinde çalışıyor

Biraz matematik yapalım: ortalama her üç yılda bir yeni bir Halo yayınlanıyor ve hepsi de piyasaya çıkışlarından bir yıl kadar öncesinde duyuruluyor. Halo 5 2015 yılında piyasaya çıkmıştı. Ve şimdi 2017’deyiz. Demek ki Microsoft en azında Halo 6’nın teaser’ını yayınlayacak. Ya da en kuvvetli ihtimalle ‘Master Chief’i kullanarak Xbox One, Scorpio ve Windows 10 arasında rekabet vadeden ‘çapraz oyun’ stratejisini hakim kılmaya çalışacak.

Beyond Good and Evil 2

Beyond good and evil 2 henüz ölmedi

Sony’nin The Last Guardion, Beyond Good and Evil 2’yi yayınlamış olması oyunun her E3’te ‘ölmediğini’ onaylamak anlamına geliyor. Piyasaya çıkış tarihi tahmini şöyle dursun, fragman konusunda da herhangi bir tahminde bulunacak değiliz (Yapımcı Michel Ancel oyunun resmi sunumunun olmayacağını söyledi). Fakat ubisoft CEO’su Yves Guillemot’nun bir görüşmenin ortasında oyunun henüz ölmediği anlamına gelecek bir şeyler fısıldayacağını düşünüyoruz. Doğru zamanda yeniden piyasaya çıkacağı ümidini taşıyoruz.

Tomb Raider ekibi Lara Croft’a geçiş yaparak Marvel’i gösterecek

Mayıs ayında çıkan bir söylenti Shadow of the Tomb Raider’la ilgili bu yıl, E3’ten sonra bir açıklama yapılabileceğini dillendiriyordu. Tomb Raider’ın yeniden canlandırılmasını sağlayan geliştirici firma Crystal Dynamics’in ‘The Avengers’ üzerinde çalışma yapmaya başladığını zaten biliyorduk. The Avengers, Square Enix’in bir çok Marvel projelerinden biri.

Square Enix Ocak ayında yaptığı açıklamada The Avengers ile ilgili 2018 yılında daha fazla bilgi yayınlanabileceğini söylemişti. Fakat Sleeping Dogs, Deus Ex ve Hitman’in geleceği belirsizken, Marvel projeleri için herhangi bir girişim beklemek için hala çok erken. Fakat bu geçmişte stüdyoların sinematik bir fragman yayınlamalarına da engel olmamıştı. Yani yine de The Avengers ile ilgili bir fragman bekleyebiliriz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...