Elon Musk, Facebook’un kurucusu Zuckerberg’i yapay zeka konusunda küçümsedi

Date:

Elon Musk ve Mark Zuckerberg, yapay zeka konusunda kriz yaşıyor

Evet, dünyanın en güçlü iki insanı karşımıza bir tartışma ile çıkıyor. Elon Musk’ın, Twitter’dan attığı bir tweet ile Mark Zuckerberg’i aşağılaması gündeme oturdu. Haberin ayrıntılarına geçmeden önce, haberimizi okuyan fakat Elon Musk ya da Mark Zuckerberg’i tanımayanlar için, bu iki zengin ve güçlü ismi tanıtalım istiyorum. Haydi, gelin, Elon Musk ve Mark Zuckerberg kimdir bir hatırlayalım.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg, yapay zeka konusunda kriz yaşıyor

İlk olarak Elon Musk’dan başlayalım. Güney Afrika asıllı Amerikalı bir mucit ve girişimci olan Elon Musk, SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile Paypal’ın kurucu ortaklarındandır. SpaceX’te CEO, Tesla Motors’da ise başkan ve CEO’dur. Bununla da kalmayıp, Musk, aynı zamanda SolarCity’nin de başkanıdır. Oldukça başarılı bir girişimcidir. SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonu’na bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak da tarihe geçmiştir. Öte yandan, Elon Musk, Tony Stark karakterine ilham kaynağı olmuş ve Iron Man 2’de bir sahnede rol almıştır.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg, yapay zeka konusunda kriz yaşıyor

Ve, gelelim Mark Zuckerberg’e. 14 Mayıs 1984 yılında New York eyaletinin White Plains şehirinde doğan Zuckerberg, Facebook’un kurucusudur. Sanırım, birçoğumuz tanıyor ama kısa bir bilgilendirme yapmaktan zarar gelmez. Harvard’lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için Facebook’u kuran Mark Zuckerberg, kısa sürede dünyanın en zenginleri arasına girmeyi başarmıştır. Bu başarısının karşısında, “Birkaç Düşman Edinmeden 500 milyon Arkadaş Kazanamazsınız” sloganı ile Sosyal Ağ adlı bir film bile çekildi. 19 Mayıs 2012 tarihinde ise, Priscilla Chan ile evlendi.

Bu kısa tanışmadan sonra gelelim çıkan tartışmanın içeriğine. Mark Zuckerberg, bir barbekü partisinde canlı yayın başlattı. Ve, canlı yayında esnasında, yapay zeka hakkında dediği şeyler Elon Musk’ı kızdırdı. Mark Zuckerberg, canlı yayında, yapay zeka karamsarlığının boş bir düşünce olduğunu söyledi. Ve, bunu düşünenlerin sadece kıyamet senaryolarını seven kişiler olduğunu belirtti. Canlı yayın esnasında söylenen bu kelimeler sonrasında, Elon Musk, Twitter hesabından bir tweet atarak Mark Zuckerberg’e cevap verdi. Ya da “aşağıladı” dersek yanlış olmaz.

[irp posts=”21723″ name=”Moto Z2 Force Edition resmi olarak duyuruldu!”]

Elon Musk, Twitter üzerinden attığı tweet ile Mark Zuckerberg’i, yapay zeka konusunda küçümsedi. Attığı tweet’de; “I’ve talked to Mark about this. His understanding of the subject is limited” cümleleri yer aldı. Elon Musk, bu twette, Zuckerberg ile bu konu hususunda daha önceden de konuştuğunu ama Zuckerberg’in yapay zeka konusunda sınırlı bir düşünceye sahip olduğunu gördüğünü söyledi. Ayrıca, açıklamalarına, yapay zeka konusunda çeşitli yaptırımların uygulanmaması durumunda bazı zararla ile karşılaşabileceğimizi ve insan ırkının geleceğini düşünerek bu konuda daha aktif bir çalışma yürütmesi gerektiğini düşündüğünü ekledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...