Neuralink yapay zekayı beyne yerleştirecek

Date:

Beyin implantı 

Elon Musk yeni Tesla’ları piyasaya çıkarma, yeniden kullanılabilir roketleri gönderme ve Los Angeles’ın altında bir tünel kazma işlerinin arasında bir yerde yine yeni bir iş başlatmayı başardı. Wall Street’te yayınlanan bir habere göre Musk’ın son projesi ‘Neuralink’ adını taşıyor. Neuralink’in hedefi insan beyni ile bilgisayar arasında doğrudan bağlantı yapabilen bir teknoloji keşfetmek.

Jornal’ın haberine göre Musk California’da bulunan nörobilim girişiminde aktif bir role sahip. Bu girişim, hastalıkların tedavisi için kafatası bilgisayarları, ve neticede insan-bilgisayar karmaları yapmayı hedefliyor. Musk, geçen yaz yapılan bir konferansta, makinelerimiz gün be gün daha akıllı hale geldikçe onlarla baş edebilmemiz için insanların da bilgisayar destekli yapay zekaya ihtiyaç duyacakları düşüncesini öne sürmüştü.

Neuralink California’da tıbbi araştırma firması olarak kuruldu ve belirtildiğine göre halihazırda nöri bilim dalında tanınmış akademisyenleri istihdam ediyor. Bunlardan Dr. Venessa Tolosa, nano teknoloji ve esnek elektrotlar uzmanı; UCSF’te profesör olan Philip Sabes, Musk’ın sponsoru olduğu ‘Yararlı Yapay Zeka’ konferansına katılmıştı; ve Boston Üniversitesi’nde profesör olan Timothy Gardner, nöral patikalar ve ötücü kuşların beyinleri alanlarında çalışmalar yapıyor.

Tesla ya da SpaceX gibi bu firma da, insan ırkının performansını arttırma hedefinde daha hevesli adımlar atmadan önce kullanılacak teknolojinin güvenli ve uygulanabilir olduğunu kanıtlamak için çalışan bir prototip ortaya koymayı planlıyor. Bu durumda prototip, epilepsi, Parkinson ya da depresyon gibi hastalıkları tedavi edebilecek beyin implantları mahiyetinde olacaktır. Musk Vanity Fair’a ‘anlamlı kısmi beyin ara yüzeyi’ teknolojisinin sadece yaklaşık dört beş yıl uzakta olduğuna inandığını söylemişti. Fakat bu teori gerçekliğini kanıtlasa dahi, yapay bir zekayı beynimize doğrudan takmadan önce alınması gereken uzun bir yol var.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...