Evliliğiniz ‘sağlığınızı koruyor’

Date:

Bilim insanları eğer yüksek kolesterol ve önemli kalp krizi riskiniz varsa evliliğin hayatta kalma şansınızı artıracağını söylüyor.Bilim insanları eğer yüksek kolesterol ve önemli kalp krizi riskiniz varsa evliliğin hayatta kalma şansınızı artıracağını söylüyor.

Evli olanlar çok şanslı. (Olmayanlar da şu evlilik işini bir kez daha düşünse iyi olur) Bilim insanları eğer yüksek kolesterol ve önemli kalp krizi riskiniz varsa evliliğin hayatta kalma şansınızı artıracağını söylüyor. Sizi seven bir eş kendinize iyi bakmanız konusunda sizi yönlendiriyor. Yaklaşık bir milyon İngiliz yetişkin üzerinde yaptıkları çalışmaya dayanan bir konferans düzenlendi. Konferansa katılanların hikayesinde yüksek tansiyon, kolestrol veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıklar vardı. Evli olanların hastalık konusundaki endişe ve durumları evli olmayanlara kıyasla çok daha iyiydi.

Bilim insanları eğer yüksek kolesterol ve önemli kalp krizi riskiniz varsa evliliğin hayatta kalma şansınızı artıracağını söylüyor.
Çalışmayı yürüten Aston Tıp Fakültesi’nden Dr. Paul Carter ve meslektaşları, kalp krizinden kurtulabilme şansını evlilikle bağlantılandıran bir iddiaları daha önce olmuştu. British Cardiovascular Society konferansında sundukları son araştırma sonuçları, evlilik bağının hastayı hayata geri döndürmeye neden olabileceğini ima ediyor. Evliliğin kolesterol ve yüksek tansiyon da dahil olmak üzere büyük kalp hastalığı risk faktörlerine karşı tampon oluşturmaya yardımcı olduğunu düşünüyorlar.

Bilim insanları eğer yüksek kolesterol ve önemli kalp krizi riskiniz varsa evliliğin hayatta kalma şansınızı artıracağını söylüyor.

Çalışma, kalp rahatsızlığı da dahil olmak üzere tüm nedenleriyle ölümü araştırdı. 50, 60 ve 70’li yaşlarındaki yüksek kolesterollü erkek ve kadınların, 14 yıllık ACALM çalışmasının sonunda, bekar değilse ve evlendiler ise hayatta kalma olasılıklarının % 16 daha yüksek olduğunu gördü. Aynı şey diyabet ve yüksek tansiyon için de geçerlidir. Evli olanların hayatta kalma şansı daha yüksek.

Araştırma evliliklerin mutluluk derecelerini araştırmadı yalnızca birlikte yaşama ve bağlılık konularında küçük sorular sordu. Daha önce evlenip boşanmış olmalarının da araştırmada bir önemi yoktu.

Bilim insanları eğer yüksek kolesterol ve önemli kalp krizi riskiniz varsa evliliğin hayatta kalma şansınızı artıracağını söylüyor.

Dr Carter: “Altta yatan nedenleri biraz daha araştırmamız gerekiyor. Ancak evlilik konusunda kalp rahatsızlığı olan hastalarda değil, kalp rahatsızlığı risk faktörlerine sahip kişilerde evlilikten gelen koruyucu bir kalkan var gibi görünüyor” diyor. İnanılmaz değil mi?Konuşmasının sonuna: “Bizler herkesin evlenmesi gerektiğini söylemiyoruz. Evliliğin olumlu etkilerini tekrarlamalı ve arkadaş, aile gibi sosyal destek ağlarını aynı evlilik bağında olduğu şekliyle kullanmalıyız.” ifadelerini ekliyor.

Yani dememiz o ki, hayat bir hazine, elinizdekinin kıymetini biliniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...