Snapchat indirme oranları düşüş yaşıyor

Date:

Snapchat indirme oranları düşüş yaşayınca, Snapchat bir hamle yaptı

Snapchat uygulaması, kullanıcıların fotoğraf çekebildikleri, video çekebildikleri, bunların üzerine not ekleme imkanı olan ve tüm bunları belli bir süreliğine paylaştıkları bir sosyal mesajlaşma platformudur. Bu açıklamayı yaptım ama hemen hemen herkes Snapchat’in ne olduğunu biliyordur. Son bir kaç senedir, uygulamayı kullanmayan, Snapchat filtreleriyle eğlenmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum. Uygulama o kadar popüler bir hale gelmişti ki indirme oranı en üstte olan uygulamaydı ta ki, diğer sosyal platformlar kendilerine Snapchat gibi özellikleri katmadan evvel.

Facebook, İnstagram ve diğer mesajlaşma uygulamaları, Snapchat’in bazı özelliklerini ve bunlardan en önemlisi, “Hikayeler” özelliğini kopyalamaya başladılar. Bu da, Snapchat için elim bir faciaya yol açtı. Son zamanlarda yapılan istatistiklerde, Snapchat indirme oranlarının yavaşladığını ve azaldığı ortaya çıktı. Böylelikle, diğer platformların istedikleri amaca ulaşmalarını sağladı.

Snapchat indirme oranları düşüş yaşayınca, Snapchat bir hamle yaptı

Geçtiğimiz aylarda şirket, daha ilk çeyrekte 2.2 milyar dolar net zarar açıkladı ve hisse senedinin değerini 20 milyar doların altına düşürdü. Bu da hakkında kötü haberlerin çıkmasına neden oldu. Instinet’in verilerine göre, Snapchat uygulamasının yıllık indirme oranları % 22 oranında azaldı. Ayrıca, Apple iPhone kullanıcılarının Snapchat indirmelerinde de % 40 oranında en büyük düşüşünü yaşadığı görüldü.

Snapchat, yaşadığı bu düşüşlerden sonra rakiplerine karşı birşey yapmalıydı. Belli ki, büyük bir rekabet ortamı oluşmuştu. Ve, çok geçmeden Snapchat’te hamlesini yaptı. Snapchat, eskiden 10 saniye sonra kaybolan hikayelere yenilik getirdi. Artık, otomatik 10 saniyelik kaybolma özelliklerini ortadan kaldırdı ve bir hikaye alıcısı onu reddetmeye karar verinceye kadar iletileri ekranda tutabiliyor. Bakalım, diğer platformlardan ne gibi hamleler gelecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...