Facebook 3.000 yeni moderatör istihdam edecek

Date:

Canlı yayınlarda gerçekleşen şiddetle mücadele 

Arka arkaya yaşanan ve Facebook’tan indirilmeden önce saatlerce canlı olarak yayınlanan intihar ve cinayet olaylarından sonra Mark Zuckerberg bugün yaptığı açıklama ile firmasının global topluluk operasyonları ekibine gelecek yıl içerisinde 3.000 kişiyi daha istihdam edeceğini bildirdi. Böylece bu departmanın toplam büyüklüğü 7.500 kişiye ulaşacak ve bu insan gücü her hafta okuduğumuz milyonlarca haberin gözden geçirilmesine ve işlemin geliştirilmesinin hızlıca gerçekleştirilmesine adanacak.

Zuckerberg bu inceleyicilerin “Facebook’ta izin vermediğimiz nefret söylemi ve çocuk istismarını içeren materyallerin daha iyi bir şekilde kaldırılmasına yarayacak” diye yazdı. Ve aynı zamanda sosyal ağın emniyet ve ihtiyaç halinde yardım etme imkanı olan yerel topluluk gruplarıyla çalışmaya devam edeceğini de belirtti.

Facebook buna ek olarak üyelerin sorunları bildirmelerini daha da kolaylaştıracak ve gözetmenlerinin hangi gönderilerin topluluğun standartlarını ihlal ettiklerini tespit etme işlemini de hızlandıracak. Firma daha önce kendi yapımı olan ‘intihar önleme araçları’nı tüm kullanıcılara açmış, potansiyel intiharsal eğilimi olan kişilerin tespiti için bir Yapay Zeka sistemi geliştirmişti.

Son olaylarla birlikte Facebook’a yapılan en büyük eleştirilerden biri video platformundaki sorunlu içeriğin tespitinde içine düştüğü gecikme sorunuydu. Zuckerberg bu gönderisinde de o sorunla ilgili bilgilendirme yapıyor görünüyor. “Emin bir topluluk inşa ediyorsak, hızlıca tepki vermek zorundayız. Bu videoların bildirimini daha kolay hale getirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle doğru adımı yakın bir zamanda atmış olacağız. Bu eylem, birileri ihtiyaç duyduklarında yeterince çabuk tepki vermek ya da bir gönderiyi kaldırmak gibi işlemleri içeriyor olacak” şeklinde bir açıklamada bulunmuş.

Bir yıl gibi bir sürede daha fazla eleman istihdam etmek, sorunun çözümü yolunda atılmış uzun vadeli bir adım olmakla birlikte gelecekte bu tip durumlara daha hızlı tepki vermeyi sağlayacağını ümid ediyoruz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...