Google ‘güneş enerjisi paneli hesaplayıcısı’ uygulaması

Date:

Güneş enerjisi panelleri kurulum masrafları ve getiri hesaplayıcısı

Google’ın ‘Project Sunroof’ uygulaması, firmanın haritalandırma verilerinin evlerimize ne miktarda güneş ışığı yansıdığına dair bilgi ile kombine edilmiş bir hali. İnsanlar bu bilgi ile evlerine güneş enerjili paneller taktırmanın makul olup olmayacağına karar verebilecekler. Servis şu ana kadar Amerika ile sınırlandırılmıştı fakat bugünden itibaren Almanya’daki benzer şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgilenenlere de götürülecek.

Google Alman enerji firması E.On ile iş birliği yaparak ülkenin haritasını çıkaracak ve güneş düşüşünün hesaplamasını yapacak. Proje şu an itibariyle Almanya’da bulunan evlerin %40’ını kapsıyor. Berlin, Münich, Rhine-Main ve Rhur gibi nüfusun yoğun olarak yaşadığı yerler başta olmak üzere toplamda yedi milyon ev bu yüzdelik dilimi oluşturuyor. Vatandaşlar kolayca adreslerini girerek Google’ın potansiyel proje tutarını ve edinecekleri enerji sarfiyatını öğrenebilecekler.

Bu araç aynı zamanda E.On’un solar satışar websitesine de uyarlanıyor. İklim değişikliğine karşı mücadelede öncü rol oynayan Almanya’nın 2016 yılındaki enerji ihtiyacının üçte biri rüzgar, güneş ve hidro kaynaklardan elde edilmişti. Ülkenin gösterdiği çabalar o denli başarı sağladı ki yerel kömür sanayinde ciddi bir kriz baş gösterdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...