Peugeot sürücüsüz arabalarını yola çıkarmaya hazır

Date:

nuTonomy ile işbirliği

Hemen hemen tüm tanınmış araba üreticileri gibi Peugeot’ da arabaların gelecek neslinin özerk olacağına inanıyor. Instinct Concept’i daha önce görmüştük. Bu model en iyi sürüş deneyimini sunmak için sürücüsüz teknoloji, ev otomasyonu ve bulut bağlanabilirliği kavramlarını harmanlayan bir geleceği resmediyor. Fakat o noktaya ulaşmak için firmanın kat etmesi gereken zorlu mesafeler var. MIT’nin yan ürünü olan nuTonomy ile yapılan işbirliği sayesinde Fransız araba üreticisi Singapur’daki yeni sürücüsüz araç lansmanı ile bu zorlu yola koyuluyor.

nuTonomy’nin özerk sürüş yazılımı ve ‘özel sensörleri’ varılan anlaşma gereği bu yaz süreci boyunca Peugeot’nun 3008s modeline kurulacak ve Eylül ayında Singapur’un caddelerinde yola koyulacaklar. Eğer başarı sağlanırsa her iki firma da pilot projeyi daha fazla şehre yaymayı düşünüyor. Böylece araçların kentsel alanlarda nasıl davrandıkları daha iyi anlaşılacak ve otomatikleştirilmiş sistemlerle sürücülerin nasıl etkileşimde bulunacakları daha iyi değerlendirmeye tabi tutulmuş olacak.

Deneme yapılacak alan nuTonomy için anlam ifade ediyor zira bu birim özerk sürüş sistemlerini özel olarak donatılmış Mitsubishi i-MiEV ya da Renault Zoe elektrikli taksileri ile 2016 yılından bu yana bu şehirde kullanıyor. Bununla birlikte firma aynı zamanda Boston caddelerinde de sürüş yapmak için izin aldı. Bu izin dahilinde firma Toyota, Audi ve yerel girişim firması olan Optimus Ride ile Massachusetts boyunca halka açık alanlarda denemelere başlayabilecek.

BMW geçen ay yapmış olduğu duyuruda 40 adet modifiye edilmiş BMW 7 Serisi sedanın Intel ve Mobileye ile yapılan iş birliği dahilinde Amerika ve Avrupa caddelerinde dolaşacağını duyurmuştu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...