Facebook dünya genelinde en yaygın kullanılan emojileri açıkladı!

Date:

Facebook dünya genelinde en yaygın kullanılan emojileri açıkladı!

17 Temmuz bilindiği üzere Dünya Emoji Günü olarak kabul edildi. Yani 2 gün önce emoji firmaları çılgınlar gibi eğlenmekteydi. Mark Zuckerberg ise Facebook üzerinden yayınladığı gönderide ise en çok kullanılan 10 emojiyi belirledi. Sonuçlar mı? Gülerken ağlayan emoji ve kalpli gözlü emoji ilk iki sırayı paylaşıyor.

Bir yandan ağlayıp bir yandan gülen – karıştırılmaması gerek ki gülmekten ağlayan emoji değil o sıralamada 4. Sırada. – gerçekten uzun zamandır Facebook’un yayınladığı kaliteli içeriklerden biri olmuş. Zaten Mark profilinde boş boş şeyler paylaşıyor bu seviyeyi biraz yükselttiğini gösteriyor.

Facebook dünya genelinde en yaygın kullanılan emojileri açıkladı!

Paylaşılan tabloda herhangi bir numaralandırma yapılmamış. Dolayısıyla bu emojilerin ne kadar kullanıldığı söylemek imkânsız. Aynı zamanda yukarıdaki resimde de sayıca çok az ülkenin bulunduğu ve ülkelere göre en çok kullanılan emojilerin yayınlandığı bir fotoğraf göreceksiniz. Meksika ve Brezilya kalpli gözler emojisini çok kullanırken İtalya ve İspanya ise öpücük atan emojiyi kullanmışlar.

Eğer çocuklarınız varsa ya da bunu okuyan sınırlı ehliyetli bir kişiyseniz lütfen daha fazla emoji kullanmayın. Bu haberin içeriğinden ziyade kişisel bir yakarıştır. Attığınız fotoğraflarda zaten hâlihazırda gülüyor olduğunuzu görebiliyorken üst tarafa neden emoji koyduğunuz ise hala daha bilimin açıklayamadığı sorulardan. Genelde 16-18 arası yaş gruplarının kullanmayı tercih ettiği ‘’ SARI KAFALAR ’’bir çığ gibi büyüyerek sosyal medyayı etkisi altına aldı. Tamam, bizde kullandık kullanmadık diyemeyiz, fakat şuanda arındım. Bu konuda grup terapilerinin oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...