Twitter güvenlik ayarları ile trolleri nasıl engellersiniz?

Date:

Twitter güvenlik ayarları ile trolleri engellemek için yeni bir dizi seçenekler sunuyor

Gizliliğin ve göndermenin nispeten kolay olduğu pek çok çevrimiçi platformda olduğu gibi, Twitter da kullanıcılara taciz ve nefret söylemleri konusunda kontak kurabilecekleri daha fazla kontrole sahip olan bir dizi yeni ürün güncellemesi getirerek mücadele ediyor. Twitter güvenlik ayarları doğrultusunda, bu hafta yayınlanan bir güncellemede, insanları proaktif olarak engelleyici, kullanıcılara tanımlama ve engelleme becerisi kazandıran bazı yeni gizlilik ayarlarını tanıttı.

Yeni ayarlarda, Twitter kullanıcıları kendilerini takip etmeyen veya trol benzeri davranışlarla güçlü korelasyonlara sahip yeni hesapları olan kişileri otomatik olarak susturabiliyor. Twitter güvenlik ayarları için Ayarlar → Bildirimler → Gelişmiş Filtreler bölümünü kullanabilirsiniz.

Twitter güvenlik ayarları ile ilgili bu son iki yeni güncelleme, platformunun zorbalık ve spam içerikten temizlenmesinin önünü açtı. Bunlardan birisi Mart güncellemesi ile devreye giren, henüz profil resmini hesaplarına eklememiş kullanıcılara veya iletişim bilgilerini doğrulamayanların (e-posta ve telefon numarası) gönderilerini kısıtlama olanağı tanıdı. Diğeri Mayıs güncellemesi ile bilinmeyen veya istenmeyen kullanıcılardan gelebilecek Doğrudan Mesajları (Direct Message) filtrelemek için bir “İstekler klasörü” (Requests folder) kullanıma sunuldu.

Mevcut “kalite” filtresi, tekrarlanan Tweetleri veya muhtemel otomatik içeriği silmeye yardımcı olsa da, yeni Twitter güvenlik ayarları ile gelişmiş filtreler, belirli hesap türlerinden içeriği filtreleme konusunda kullanıcılara daha iyi kontrol sağlıyor.

Twitter güvenlik ayarları içinde aşağıdaki filtreler bulunmaktadır:

1. Yeni hesaplar (Takip etmiyorsanız).
2. Sizi takip etmeyen hesaplar (Takip etmiyorsanız).
3. Takip etmediğiniz tüm hesaplar.
4. Varsayılan profil fotoğrafıyla hesaplar (Takip etmiyorsanız).
5. Teyit edilmiş bir e-posta adresine sahip olmayan hesaplar (Takip etmiyorsanız).
6. Teyit edilmiş bir telefon numarası olmayan hesaplar (Takip etmiyorsanız).

Twitter güvenlik ayarları - Gelişmiş Filtreler
Twitter güvenlik ayarları – Gelişmiş Filtreler

Kullanıcılar, tercihlerine göre bu filtrelerin hepsini veya bir kısmını kombinasyon şeklinde kullanarak istekleri dışındaki bildirimleri engelleyebilirler.

Tabii ki, Twitter kullanımının bir amacı gazetecilerden, uzmanlardan, ünlülerden ve diğer kamuoyundaki bilinir kişilerden gelen bildirimlere ulaşmaktır ve bu hesaplar genelde takipçilerini takip etmezler, bu nedenle filtrelerin hepsini kullanmak sizi twitter deneyiminden mahrum bırakabilir. Bununla birlikte, ayarların yapılandırması tamamıyla kullanıcının sorumluluğundadır, bu yüzden Twitter bu kullanıcı deneyimi kontrollerini doğrudan topluluk üyelerinin denetimine bırakıyor.

Son zamanlarda Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları, küfürlü davranışları gözlemleme yöntemleri nedeniyle tepki aldı. Facebook son zamanlarda, bölgeler arası dil ve kültürel farklılıklara ilişkin zorlukları gerekçe göstererek, küfreden üyeleri tanımlama ve yasaklamanın çok zor olduğu hakkında uzunca bir açıklama yaptı. Ayrıca, ciddi ve ciddi olmayan tehditler arasında sık sık “sinir bozucu ince bir çizgi” bulunduğunu belirtti. Bu tanımlama imkansız olmasa da, yüzde yüz doğru tanımlama yapılması zor olabilir.

Twitter güvenlik ayarları ve Yapay zeka kullanımı

Yapay zeka (AI) araçları ve diğer ılımlılık sistemleri, kötüye kullanım davranışlarını etkili bir şekilde belirleyebilecekleri ve önlem alabilecekleri ölçüde gelişinceye kadar, Twitter ve diğer platformların çözümü, kontrolü ve sorumluluğu kötü niyetli olmayan kullanıcıların kendisine bırakmak ve onların platformda kendi deneyimlerini uygulamasına izin vermektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...