Facebook Messenger tasarım değişimine uğradı

Date:

Kozmetik değişim

Gezinme hızını artırmak ve son ziyaret ettiğiniz yerden devam etmenizi sağlamak amacıyla yapılacak olan değişiklikler, daha çok Facebook Messenger ana ekranında yer alan içerik üzerinde gerçekleşecek.

Mesajlarınız, kişileriniz ve gruplarınız arasında geçiş yapmanızı sağlamak için Messenger uygulamasının ana ekranının üst bölümüne yeni sekmeler konulacak. Buna ek olarak mesaj geldiğinde, ya da farklı bildirimler aldığınızda uygulama sizi ilgili bölümlere yönlendirmek için bu bölümleri üzerlerinde kırmızı bir nokta ile belirtecek ve böylece sizi bu alanları ziyaret etmeye sevk edecek.

Yeni tasarımın amacının, metin mesajları haricinde etkileşimde bulunulan diğer bir çok yolun ön plana çıkarılması olduğunu söylüyor Facebook.

Yeni tasarımla birlikte ‘Gruplar’ alt bölümde bulunan gezinme çubuğundan alınarak, ekranın üst bölmesinde bulunan yeni bir sekmeye yerleştirilecek ve böylece özellik daha çok ön plana çıkarılmış olacak.

Messenger’ın ana penceresinin en üst bölümünde artık mesajlarınız için, uygulamada hatta olan kişiler için (isimlerinin yanında bulunan yeşil nokta ile işaretlenmiş kişiler) ve bir de yeni ‘Gruplar’ için üç adet sekme bulunacak.

Facebook Messenger iOS

Messenger’da hatta olan kullanıcılara ayrı bir sekme ayrılarak uygulama üzerinden daha çok görüşme yapılması sağlanmaya çalışılmış. Zira bu haliyle hatta olanlar eskisi gibi yatay şekilde değil, bilakis uzunca dikey bir konum üzerinde gösterilecekler.

Fakat aynı zamanda tüm bu mesajlaşmaya yönelik uygulamaların ana ekranda toplanması ile Messenger’ın alt bölmede bulunan ana gezinme çubuğundaki yeni bölümlere daha çok yoğunlaşmasına olanak sağlanmış. Örneğin, ‘Oyunlar’. Oyunlar özelliği bu ay başlarında dünya çapında kullanılır olmaya başlamıştı. İşte şimdi Gruplar bölümünün yukarıya taşınmasıyla Oyunlar sekmesi, bu çubuk üzerinde kendine ait bir yer edinmiş olacak.

 

Facebook’un tüm platformlarında Snapchat’le rekabet etme arzusunun varlığından hepimiz haberdarız. İşte bu amaçla olsa gerek Messenger’daki ‘Kamera’ butonunun boyutu şimdi daha da küçültülmüş. Daha önceki butonunun büyüklüğü nedeniyle kazara tıklama durumu olabiliyordu. Butonun küçültülmesiyle aynı zamanda Snapchat benzeri uygulamalar olan filtre koleksiyonları, efektler ve maskeler de daha etkin şekilde gösterilebiliyor.

Facebook Messenger iOS

Güncellenen çubukta artık Ana Sayfa, Aramalar, Kamera butonu, Kişiler ve Oyunlar sekmeler bulunuyor. Aynı zamanda iOS’te bu ikonlar aynı zamanda etiketlendiler. Önceden sadece ikon olarak bulunuyorlardı (Android’de  ise sadece simge şeklinde bulunuyorlar).

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...