Facebook, Messenger ve Instagram bir araya geliyor

Date:

Üç uygulama bir arada

Facebook ailesi uygulamaları bir araya geliyor. Facebook, Messenger ve Instagram üzerinde yapılan teste göre uygulamalar arasında bildirimler sağlanarak, birbiri arasında geçiş yapılmasına imkan verilecek.

Bu özellikte yer alacak olan kırmızı renk bildirim noktaları, diğer uygulamalarda gerçekleşen aktivitelere göz atmanız için uyarı gönderecek. Bu şekilde henüz bakmadığınız ya da bakamadığınız aktiviteler için köşede görünmeye devam edecek olan bu kırmızı noktalar sayesinde dikkat kesileceksiniz.

Tabii bu haliyle uygulama, bazılarının sinirlerini de gerebilecektir. Zira mavi ekran üzerine yerleştirilmiş kırmızı noktalar, dikkat çekici oldukları kadar rahatsız edici de olabilirler.

Bu özelliğin ilk farkına varan sosyal medya analisti Mari Smith oldu. Facebook’ da doğrulama yaparak “İnsanların birbirleriyle iletişimlerini ve ilgi duydukları şeyleri keşfetmelerini kolaylaştırmaya dönük çok küçük bir test gerçekleştiriyoruz. Facebook, Messenger ve Instagram hesapları arasında kolayca geçiş yapabilmelerini sağlamanın yollarını araştırıyoruz” dedi.

Bu açılır menü bildirimi Facebook, Messenger ya da Instagram uygulamasında iken bildiri olduğuna dair kırmızı noktaların belirdiği profile tıklandığında açılacak. Bu ikon, diğer uygulamalara ait beklemede olan bildirimler olduğuna işaret ediyor. Menü açıldığında üç servisteki hesaplar görünecek ve bu uygulamalarda okunmamış bildirimler için kırmızı renk daire belirecek. Bunların üzerine tıklandığında ilgili uygulamaya geçiş yapılabilecek. WhatsApp uygulaması bu aşamada yeni özelliğe dahil edilmemiş.

Facebook temel olarak insanların kendi uygulamaları üzerinde geçirdikleri zamanı daha da artırmak ve uygulamalarında gerçekleşen yenilikleri göz önünde tutmak için bu tip girişimlerde bulunuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...