Telegram yeni haliyle WhatsApp’ı yarı yolda bırakabilir

Date:

Ödeme ve görüntülü sohbet kolaylığı

WhatsApp’a alternatif güvenilir bir platform olarak bilinen Telegram mesajlaşma uygulamasına yeni birkaç güncelleme yapıldı. Bunlardan ilki kullanıcıların duygu ve düşüncelerini yazarak ifade etmek yerine dakikalık video mesajlar kaydederek gönderebilmelerini sağlayan özellik. Telegram bu kliplerin diğer servislerden çok daha hızlı bir şekilde gönderileceği iddiasında bulunuyor. Buna göre videolar kaydedildikleri esnada sıkıştırılarak gönderildikleri için hız konusunda da ciddi bir avantaj sağlanmış oluyor.

Telegram’ın video dünyasına yapmış olduğu yeni atılımın bir parçası olarak firma, ‘Telescope’ adı verilen, umumi yayınların yapılabildiği yeni bir özelliği kullanıma sundu. Eğer hayranlarınız varsa ve onlara doğrudan hitap etmek istiyorsanız, Telegram kullanmıyor olsalar dahi herkesin seyredebileceği bir video çekimi yapabilirsiniz. Bunu yapmak için gereken tek şey herkese açık kanal isminizin üzerine kurulu umumu internet adresinize girmek. Böylece hayran kitleniz son güncellemelerinizi yakından takip edebilirler.

Aynı zamanda hazırlanan bazı servislerde size eşlik edecek botların kullanılacağı ‘Botlarla Ödeme (Payment for Bots)’ sistemi ile de firma, mobil ödeme yarışına katılıyor. Ödeme işlemleri Amerika’da Stripe tarafından gerçekleştirilecek olmakla birlikte önümüzdeki günlerde diğer ülkelerde de bu sistem devreye girecek. Örneğin Nijerya, Kenya ve Gana’da RazorPay, Rusya’da ise Yandex Money aynı işi yapacaklar. Platform aynı zamanda ApplePay ile de birlikte çalışıyor. Telegram ticari ürünlerin çabucak ve ön onay olmaksızın yapılmalarını sağlamak için bot geliştiricilerini devreye sokuyor. Bu tip bir özellik daha önce diğer platformlarda da kullanılmaya başlanmıştı. Örneğin Facebook buna çok benzer bir sistemi geçen yıl kendi platformuna uyarlamıştı.

Yeni özellik listesini tamamlayan şey, ‘Anlık Görünüm’. Google AMP ve Facebook ‘Anlık Yazılar’ ile benze şekilde ilgili web sitelerini okumanın yeni bir yolu olan bu özellikte birileriyle bir makale paylaştığınız zaman paylaştığınız kişiler bu makalenin temiz ve kalın yazıyla yazılmış, okumayı kolaylaştıran halini okuyabilecekler.  Bu özellik kaynak site mobil cihazlara uyarlanmış olmasa dahi çalışacak. Aynı zamanda söz konusu metinlerin bir kopyası Telegram’ın sunucularında saklanacağı için açılmaları da kolay olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...