Google AMP’yi nakite dönüştürme aşamasına geçiş yaptı

Date:

Mobil sayfalarda hız artışı

Mobil uygulamalarda yapılacak aramalarda insanları firmanın uygulamalarını kullanmaya devam etmelerini sağlamak için yeni yollar araştıran Google mobil web sayfalarının hızlandırılmasına dönük, ortak çalışmaya dayalı bir proje olan AMP (Accelerated Mobile Pages)’e bazı güncellemeler getirdiğini bildirdi. Aynı zamanda Facebook’un ‘Anlık Yazılar’ uygulaması gibi diğer servis ve uygulamalarla rekabette ön planda kalma hedefi de diğer bir faktör.

Google I/O geliştirici konferansında Google’ın bildirdiğine göre 900.000 civarında alan adına ait 2 milyardan fazla AMP sayfası bulunuyor. Üstelik Google Arama’lar üzerinde çalışan bu sayfalar, eskisine oranla iki kat daha hızlı açılıyorlar. Son olarak da AMP ağının daha çok e-ticaret sitesine yayılacağı ve daha fazla reklam formatını içereceği belirtildi.

AMP’i destekleyen web sitesi listesi sosyal ağ odaklı olarak yapılan son eklemelerle ciddi bir performans artışı yaşıyorlar.

Arama motoru AMP sayfalarına yönlendiren Yahoo’nun sahibi olduğu Tumblr şimdi 340 milyon blog ve 500.000 web sitesini mobil cihazlar üzerinde AMP’ye tabi tutuyor. Aynı zamanda Twitter’ da mobil web’de AMP sayfaları ile bağlantılandırma yapıyor ve AMP bağlantılarını kendi mobil uygulamasına yakında aktarmayı planlıyor.

Asya’da Tencent’ın Qzone uygulaması (Çin’in en büyük sosyal ağı) ve Weibo (en büyük üçüncü sosyal ağ) da artık mobil sayfalarını AMP kullanarak yapıyorlar.

Google şimdiye değin bir yığın sayfalarda AMP’nin nasıl çalıştığına dair temelleri göstermiş oldu. Bu noktadan sonra AMP’nin ticari anlamda getirilerinden faydalanmak için adımlar atmaya başlayacak.

Google bundan sonra AMP formatını kullanan e-ticaret sitelerinin ve AMP sayfalarının destekleyeceği reklam birimlerinin sayısını arttıracak.

E-ticarete dönük genişleme, AMP desteğini yaklaşık 15 milyon sayfasında geçtiğimiz yıl başlatan eBay’ı da kapsayacak. eBay, kullanıcılara gelişi güzel ürün gösterimi yerine kullanıcıların ilgi alanlarına hitap edecek marka ve beğenilere dönük özel amaçlı hazırlanmış milyonlarca sayfayı sitesine eklemeyi düşünüyor.

AMP’yi ekleyen diğer e-ticaret siteleri Avrupa’da Zalando, Hindistan’da Myntra ve Çin’de AliExpress gibi siteler olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...