MLS futbol maçları bu sezon Facebook’ta yayınlanacak

Date:

Facebook’tan canlı yayın yarışında yeni hamle

Bu sezon Facebook’ta izleyebileceğiniz yegane maç ligi ‘Liga MX’  değil. Facebook aynı zamanda Univision ile 22 adet ‘Major League Soccer (MLS)’ maçın canlı yayınını yapmak için anlaşma imzaladı. Sahadaki aksiyona ek olarak lig için 40’ın üzerinde ‘Canlı Maç Günü’ başlığı altında maç kritiklerini içeren gösteriler olacak ve bu gösteriler de Facebook’ta canlı olarak yayınlanacak.

Geçen ay bildirilen Liga MX anlaşmasında olduğu gibi maçlar, Univision Deportes’in Facebook’taki sayfasında izlenebilir olacak. Maç kritiği ile ilgili showlar da MLS’in sayfasında canlı yayınlanacaklar. Bu girişim aynı zamanda geçen yılın sonlarına doğru açıklanan sosyal ağda spor ve yazılı sunumların video yayını olarak sunulacağına dair bildirimlerden sonra geldi. Söylentiler geçen ay Facebook ‘Major League Baseball’ maçlarını bu yıl da canlı olarak yayınlamak için nihai görüşmeler yaparken su yüzüne çıkmıştı.

Meksika ve MLS’te halihazırda başlamış olan maç sezonu ile Facebook Kuzey Amerika’nın en büyük iki liginden maç seçimleri yapma hakkını kapmış oldu. Tabii bu 22 maç tam zamanlı oyun gösterisi şeklinde olmayacak. Twitter’ın NFL ve Thursday Night Football ile yaptığı gibi bu daha çok ‘haftanın maçı’ şeklinde olacak. Haftasonu MLS etkinliği Fox Sports Go ve WatchESPN üzerinden canlı olarak izlenebiliyor olmakla birlikte her iki uygulama da kablo yayını üyeliği gerektiriyor. Ligin aynı zamanda yıllık 80$ ya da aylık 15$ ücretle kendine ait canlı yayın opsiyonu da var (MLS Lİve).

Facebook’ta yayınlanacak ilk maç, 18 Mart Avrupa Saati ile 4’te, Atlanta United FC’de Chicago Fire maçı olacak. ‘Matchday Live (Canlı Maç Günü)’ showunun ilk pilot bölümü açılış haftasında gösterime girecek, fakat 11 Mart’ta Avrupa Saatiyle 16.00’da yeni bir bölüm sunulacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...