CNC makinesine dönüşen modüler 3D yazıcı

Date:

CNC makinesine yada bir lazer kesiciye dönüşebilen kitle yatırım kampanyası Snapmaker!

Kickstarter’da destek bekleyecek olan Snapmaker, kutlu bir hedef ile yola çıkmış. Evlerinde üretmeyi seven insanlar için bu projelerinde 3D yazıcıyı, CNC makinesini ve lazer oyma aletini üçü bir arada söküp takılabilir modüler bir yapıda tasarlamışlar. Esasında işin arka planına baktığınızda yaptıkları pek de mantıksız değil. Üç makinede üç eksenli motorlar ile çalışıyor. Neden hepsini tek bi’ yerde toplamayasınız ki?

Snapmaker’ın modüler üçü bir arada yapısının yanında fiyatı da dikkat çekici derecede uygun. Varsayılan modelin fiyatı Kickstarter için $299 olarak belirlenmiş. Bu fiyata 3D yazıcı dahil. Bunun dışında gelen her bir modül $75 (CNC makinesi ve lazer kesici ayrı birer modül olarak yani).  Hepsi bir arada alındığı takdirde toplam fiyat $449’a geliyor. Şuanki kur ile yaklaşık 1650 lira. Bu cihazlardan herhangi birini ayrıca almak için en az bu dolaylarda harcama yapmanız gerektiği düşünüldüğünde gayet makul bir mevla.

Ayrıca Snapmaker 3.2 inçli renkli dokunmatik ekranı ve tamamen metal olan yapısı ile yüksek kalitede  üç boyutlu ürünleri çıkartabileceğinizi söylüyor. Bu fiyat aralığındaki diğer yazıcıları kıyasla tabi. Teknik özelliklerinden biraz detaylı bahsetmek gerekirse,3D ürün çıkartma hacmi 125x125x125mm iken çözünürlüğü ise 50-300 mikron. Lazer kesiciye gelecek olursak 500mW’lık laser gücüne sahip ve odun, bambu, deri, plastik, kumaş,kağıt ve daha pek çok materyal ile de işlem yapabiliyor. CNC modülü ise dakikada 2000 ile 7000 arasındaki devir hızıyla odun, akrilik ve PCB oyabiliyor.

Böylesi uygun bir fiyata çıkış yapan bir ürün için bu vadedilenler açıkçası biraz fazla gibi duruyor. Bunun yanında bir de yeni kurulmuş bir şirket olmanın ve ilk kitle yatırım projesini hayata geçirmenin yanında ürünlerin teslimatı da Snapmaker’ın bir diğer sorumluluğu durumunda. Bunlar kafamızda geçe dursun, şirketin YouTube sayfasından yayınladığı bir kaç videoda ürünü iş üstünde görebiliyoruz. Ve buradan da bütün her şeyin gerçekleşme ihtimali kat ve kat artıyor. YouTube sayfalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Snapmaker 14 Mart günü sabah saat 10’da Kickstarter’da görücüye çıkacak.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...