Google nerede olduğunuzu bilen AR ve VR yapıyor

Date:

Konum takibi

Google bugün düzenlediği I/O etkinliğinde bir çok VR ve AR ilişkili açıklamalar yaptı. Sadece Galaxy S8 ve LG’nin gelecek öncü modeli değil Daydream ile uyumlu olacak olan. Firma aynı zamanda bağımsız olarak çalışan Daydream VR gözlükler üzerinde çalıştığını bildirdi. İkinci bahsedilen şey WorldSense olarak adlandırılan, özgün bir teknoloji. Bir dizi konum takip araçlarından oluşan bu teknoloji, kamera ya da komplike donanımlar gerektirmiyor. Bu durum Daydream gözlükleri rakiplerinden öne taşıyor. Örneğin mevcut HTC Vive gözlüğü harici alan sensörlerine ihtiyaç duyuyor. Fakat Google’ın yeni çıkacak gözlüklerinin buna ihtiyacı olmayacak.

Bu teknoloji önemli çünkü alandaki hareketlerinizi hiçbir kablo ya da harici PC gerektirmeden tam olarak takip edebilen bağımsız Daydream gözlüklerini mümkün kılıyor. Bu haliyle teknoloji, Project Santa Cruz adı verilen Oculus’ün kendi bağımsız VR gözlük çözümüne oldukça benziyor. Fakat Santa Cruz halen sadece bir prototip proje iken, Google’ın bağımsız Daydream’i hayata aktarılmış gözlükler üzerinde çalışan HTC ve Lenovo gibi ortakları var.

Google AR Konum Takibi
Şüphesiz Google sadece VR üzerinde çalışmıyor; firma aynı zamanda AR konusundaki önemli yeni gelişmelerden de bahsetti. Google’ın VR bölümü başkan yardımcısı Clay Bavor, Google’ın AR platformu olan ‘Virtual Positioning System (VPS) for Tango (Tango için Sanal Konum belirleme Sistemi’ olarak adlandırılan bir teknolojiyi tanıttı. Bavor’ın yaptığı demoda elinde Tango telefonu ile Lowe’s mağazasında hareket halinde olan bir kişi, mağaza içindeki görsel noktalar sayesinde yolda gezinebildi. Aynı zamanda Google Lens’in yardımıyla bir çeşit tornavidanın bulunduğu yeri de tespit edebildi.

Buna ek olarak Bavor VPS’in görme engellilerin özellikle ses desteği ile bir araya getirildiğinde dünya çapında gezinti yapmalarını sağlamak için kullanılabileceğini söylüyor. VPS halen birkaç ortak müzide ve seçkin Lowe’s mağazalarında kullanılıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...