Avrupa Komisyonu’ndan Facebook’a 110 Milyon Euro para cezası

Date:

Yanıltıcı bilgilendirme

Aylar süren kafa yorma faslından sonra Avrupa Komisyonu Facebook’un 2014 yılında WhatsApp’ın satın alımını takip eden süreçte veri kullanımı kapasitesi ile ilgili olarak kasti olarak yetkilileri yanılttığına hükmetti. Ve bunun sonucu olarak sosyal ağ 110 milyon Euro para cezası ile cezalandırıldı. Bu itibarla Facebook , Avrupa Komisyonunun ‘Birleştirme Düzenleme Yasası’ 2004 yılında çıktığı tarihten bu yana ceza alan ilk firma olmuş oldu.

2016 Aralık ayında açılan dava Facebook’un kullanıcıların Facebook ve WhatsApp hesapları arasında veri paylaşımını güvenilir şekilde otomatikleştiremeyeceğine dair beyanatta bulunmasına odaklıydı. Fakat 2016 Ağustos’unda Facebook kullanım koşullarında yapmış olduğu bir güncelleme ile WhatsApp kullanıcılarının telefon numaraları ile Facebook profillerini birleştirilebileceğine dair bildirimde bulundu. 3 ay sonra da Komisyon ‘İtirazlar Bildirgesi’ hazırladı.

Bugün yapılan bildiriye göre Facebook iki konuda kandırmakla suçlanıyor. Birincisi Komisyon’dan konuyu araştırmasını talep ettikten hemen sonra belgeleri sunduğu zaman. İkincisi ise Aralık ayında hazırlanan ‘İtirazlar Bildirgesi’ ne cevaben gelmişti.

Komisyon üyesi Margrethe Vestager “Bugün verilen karar firmaların Avrupa Birliği birleştirme kurallarına tüm yönleriyle uyum sağlamaları gerektiğine dair açık bir sinyal gönderiyor. Ve tabi aynı zamanda doğru bilgi sağlamaları gerektiğine. Bu maksatla komisyonun Facebook’a verdiği ceza orantılı ve caydırıcı bir cezadır. Komisyon, firma birleşmelerinin rekabet üzerindeki etkileri hakkında karar alabilmek için kesin gerçekleri tam olarak bilmek zorundadır” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...