Google son teknoloji 3D grafikleri ‘Seurat’ ile mobil VR ortamına taşıyor

Date:

İndirgeyici faktör

Google oyun geliştiricileri ve film stüdyolarının 3D görüntülerini mobil VR’a taşımalarını kolaylaştırmak için Seurat’yı kullanıyor. Fransız ressamın adı verilen Seurat, karmaşık 3 boyutlu sahneleri ayrıştırarak kolayca telefonlara uyarlanmalarını sağlıyor. Temel olarak yaptığı iş, 3 boyutlu bir sahneyi manuel olarak ölçeklendirme sıkıntısından kurtarmak.
Google I/O oturumunda Lucasfilm’e ait ILMxLAB yaptığı açıklamada, son teknolojiye sahip bir PC’de işlemesi 1 saat süren bir işlemle, Seurat’yı kullanmak suretiyle, Rogue One’dan alınan bir sahnenin mobil işlemcinin 13 milisaniye içerisinde çalıştırabileceği bir hale dönüştürüldüğünü söyledi. Kullanılan araç, sahnenin yapısal büyüklüğünü yüzde üçyüzlük bir faktörle, poligon sayısını ise yüzde 1000’lik bir faktörle azaltmayı başardı. Sunulan kısa gösterimde elde edilen mobil VR versiyon tabii ki tam ölçekli sinematik sahne kadar parlak değildi. Ama yine de mobil donanım kullanıldığı göz önünde bulundurulduğunda şaşırtıcı biçimde muhteşemdi.

ILMxLab’ın kreatif yönetmeni John Gaeta “Seurat, potansiyel olarak, VR ortamında sinematik gerçekçiliğin kapısını açıyor” dedi. ‘Kurşun zamanı’nı da içeren ‘The Matrix’ filmlerindeki özel efektlerin ardındaki kişi olarak sinema hakkında bir ya da iki şey bildiğini belirtti.
Seurat ile yapılabilecek oldukça çok şey olduğu aşikar. VR ile ilgili (özellikle de mobil VR ile) en büyük sorunlardan biri zengin içerik kıtlığı. Bu nedenle yapımcılar için çekici interaktif çevrelerin yapımını kolaylaştıracak herhangi bir şey faydalı olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...