Samsung sinema salonları için devasa büyüklükte yeni bir televizyon tasarladı!

Date:

Samsung Sinema salonları için 406 inç (yaklaşık olarak 170 m2) büyüklüğünde yeni bir televizyon tasarladı.

120 inç büyüklükte 4K HDR çözünürlükte bit televizyona 120.000$ dolar harcadınız ve en büyük televizyonun sizde olduğunu düşünüyorsunuz öyle değil mi? Yanılıyorsunuz, Samsung yeni tasarladığı 10.3 metre yüksekliğinde 406 inç ekran genişliğine sahip epik televizyonuyla bu şansı elinizden aldı. Samsung’un haberlerine göre ‘’Standart projeksiyonlardan 10 kat daha güçlü.’’.

Cihaz ilk olarak mart ayında duyuruldu ve kullanıcılarına eğilme ya da bükülmeye karşı korunaklı olduğunu bildirdi. Aynı zamanda da neredeyse sınırsız kontrast oranı sunuyor. Yeni televizyonun olağan 3D teknolojisini ileriye taşıması bekleniyor.

Ses sistemi için JBL firmasıyla çalışan Samsung izleyiciyi çevreleyen ses sistemi ile ses sistemini gerçekten de daha iyiye taşıyor.

Samsung sinema salonları için devasa büyüklükte yeni bir televizyon tasarladı!

Samsung Elektronik yeni model televizyonunu Kore’deki Lotte Cinema’da sergiye sundu.15 metre eninde ve 10 metre yüksekliğindeki dev ekran Küçük bir sinema salonun duvarına tam olarak sığacak şekilde dizayn edilmiş.

Samsung’un söylediğine göre bu yeni televizyon özellikle gölgeleri ve ambiyansı yansıtmasıyla ön plana çıktı. Bu da demek oluyor ki ilerleyen zamanlarda spor müsabakalarını veya rekabetçi oyun türlerini bu ekranlarda seyretme şansı bulabileceğiz. Filmler içinse Samsung’a göre kesinlikle projeksiyonlardan çok daha üst düzey bir tecrübe yaşatacağını ve sinemaseverlerin bu heyecanı yakında tecrübe etme şansı bulacağını belirtmiştir.

Samsung, LG ile birlikte, devasa ekranlar konusunda aşikâr bir biçimde parmakla gösterilen firmalar arasında yer almakta. DCI(Digital Cinema Initiatives) olarak adlandırılan sinemalarda farklı bir renk spektrumu sunacağını belirten Samsung çıtayı yükseklere çıkarttı. Fiyat kısmında ise, eğer bu televizyonu taşıyacak 25 metre uzunluğunda bir geminiz yoksa sormamanız daha makul.

Samsung bir Güney Kore firması olarak yine Güney Kore’de yaygın olan LOL ve Starcraft 2 gibi rekabetçi oyunların canlı bir FPS (Frame Per Second-Saniye Başına Görüntü) ile oynanabileceği bir televizyon tasarladı. Geriye kalan ise bu cihaza 4K Çözünürlükte 60 FPS ve 60 Hertz çıkış sağlayabilecek bir ekran kartı bulunmasında. Eğer bu iki hareket sağlanırsa, sanırım geleceğe ışınlanmış oluyoruz.

 

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...