Facebook’un TV dizileri, Ağustos ayında başlıyor!

Date:

Facebook, internet televizyon dünyasına giriş yapıyor

Kısa bir süre önce yayınlanan raporlara göre, Haziran ayında başlaması gerekiyordu.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan raporlara göre, Facebook’un kendi orjinal televizyon dizilerini Haziran ayında çekmeye başlayacaktı. Temmuz neredeyse bitti sayılır ve henüz bu konu hakkında bir açıklama ya da sızıntı kulağımıza gelmedi. Facebook’un kendi orjinal televizyon dizilerini çekeceği haberi bir söylentiden ibaret olabilir ya da Facebook’un bu orjinal dizileri henüz yayınlanmaya hazır değil. Bloomberg’e göre, Facebook’un TV dizileri başlangıç olarak Ağustos ayında başlayacak.

Facebook, TV dizi projesinin başlatılmasına dair henüz bir doğrulama açıklamasında bulunmadı. Ancak, çalışmalarını da kesinlikle gizli tutmadı. Facebook, 2016 yılında, CollegeHumor’un kurucu ortaklarından Ricky Van Veen’i bünyesine kattı. Şirket, orjinal ya da lisanslı şovlar da dahil olmak üzere, video içeriğini finanse etmeyi araştırdığını itiraf etmişti. Aynı zamanda, şirket, eski MTV yöneticisi Mina Lefevre’yi, Teen Wolf ve Scream üzerinde çalışan ve orjinal programlar oluşturma çabalarını yürütmek adına kiraladı. Bugün ise ortaya bazı haberler daha çıktı.

Facebook, internet televizyon dünyasına giriş yapıyor

Ortaya çıkan haberlere göre, Mark Zucberg’in kurucusu olduğu Facebook, iki farklı tipte içerik üretmeye başlayacak. Peki, bu iki farklı tip ne olacak? Gelen duyumlara göre, bu iki farklı tipten biri, kısa yayın süreli ve pahalı olmayan küçük diziler olacak. İkincisi ise, prodüksiyon değeri pahalı olan internet dizileri olacak. Facebook, Ağustos ayı içerisinde ilk olarak ucuz ve maliyeti düşük olan küçük diziler ile başlayacak. Facebook, bu adımını, geçtiğimiz günlerde Snapchat’in bu alan üzerinde ilk şovlarını başlatması ve kısa süreli içerik konseptini yaymaya başladıktan sonra attı.

[irp posts=”21780″ name=”Merakla beklenen oyun: Need for Speed Payback için yeni fragman yayınlandı!”]

Snapchat’in yanı sıra, Facebook’un planları arasında, Youtube’dan daha büyük bir internet televizyonu oluşturmak istemesi olduğu konuşuluyor. Bu amacına ulaşabilecek mi bekleyip göreceğiz. Bloomberg’e göre ise, Facebook’un, Netflix ya da HBO ile rekabet etmeye çalışmadığını söyledi. Bu neden ile, Game of Thrones ile aynı boyutta bir şey muhtemelen söz konusu olmayacak.

İnternet TV nedir?

“İnternet TV ve telefonu bir araya getiren IPTV sistemi olarak’ta tanımlayabileceğimiz sistem ile genisbant internet üzerinden TV yayınlarının televizyon aracılığıyla izlenmesine olanak sağlıyor.Teknik olarak söylemek gerekirse şifreli, şifresiz TV kanallarının ve depolanan video içeriklerinin, IP(INTERNET PROTOCOL) paketlerine dönüştürülerek genişband internet erişim teknolojileri üzerinden son kullanıcıya yayınlanmasıdır.”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...