Facebook’un yeni ‘’Keşfet’’ feedleri Facebook’un yörüngesini belirliyor

Date:

Facebook’un yeni ‘’Keşfet’’ feedleri Facebook’un yörüngesini belirliyor

Senenin ilk aylarında, Facebook yeni bir haber feedleri oluşturacağını duyurmuştu. İçerik olaraksa size arkadaş ve takip ettiğiniz sayfalarla sınırlı olmaksızın yeni şeyler keşfetmenize yardımcı olacak şekilde dizayn edileceği söylenmişti. Testler esnasında, Feed kısmı Facebook hemen altında roket gemisi ikonuyla belirmişti.

Şimdi ise bu alternatif feed sekmesi Facebook’un içindeki ‘’Dahası’’ menüsünün altında basitçe ‘’Feedleri Keşfet’’ olarak isimlendirilmiş.(erken testlerde ise İOS’un sadece ‘’keşfet’’ olarak tanımladığı sekme bir zaman sonra üzerine yapıştı ve o şekilde kullanılmaya devam edildi)

Bugün Facebook’un ‘’Daha’’ menüsü genişleyerek bir sosyal ağdan ziyade online portal havasına büründü. Sizi Google’a muhtaç etmeden sadece Facebook içinde dolaştırarak aradıklarınıza ulaşma imkânı sundu.

Mesela bu menüde artık hava durumu, iş ilanları, oyunlar, sporlar, bağış organizasyonları veya Wi-Fi bul gibi neredeyse sınırsız yeni arama tipine sahip.

Keşfet feedleri aynı zamanda Facebook’un planladığına göre küçük bir deneyimden ziyade sandığımızdan daha geniş ve daha kompleks aramaları da yapabilmeyi öngörüyor.

Her ne kadar şaşalı bir yerde yer edinse de Facebook bunun sadece bir test aşaması olduğunu söylüyor. ’Şu anlık amacımız her kullanıcıya has bilgiler sağlamak ve onların ilgilerine göre yönlendirmek olduğundan dolayı bunu geliştirmemiz biraz zaman alacak. Kişinin ilgisini çekebilecek popüler makaleler, fotoğraflar ve videolara tek tıkla ulaşmasını hedefliyoruz.’’ Diye bildiren Facebook şu şekilde devam etti: Bize gelen talebe göre kullanıcılarımızın çoğu henüz tanışmadıkları gönderileri daha kolay bir şekilde keşfetmeyi istediklerini belirtiyorlar.

Facebook’un yeni ‘’Keşfet’’ feedleri Facebook’un yörüngesini belirliyor

Keşfet Feedleri’yle amaçlanan şey ise Facebook’taki kullanıcıları birbirlerine daha kolay bağlamak. Keşfet kısmı tıpkı ikinci bir ana sayfa gibi tanımadığınız kişilerin veya sayfaların paylaştığı gönderileri makaleleri fotoğrafları videoları hatta ve hatta organizasyonları da görmenizi sağlıyor. Ancak bu tahmin ettiğiniz gibi rastgelelik üzerine kurulmuş bir platform değil.

Algoritması ise kısmen şu şekilde çalışıyor: Daha önce beğendiğiniz arattığınız ya da ilginizi çeken vakit ayırdığınız şeyleri göz önünde bulundurarak sizlere onlara yakın şeyler paylaşıyor. Facebook’un buradaki asıl amacı İnstagram’ın size sunduğu keşfet ekranındaki rastgelelikten ziyade sizi daha derinden tanıyan bir sistem tasarlamak.

Benim kişisel denemelerimde ise keşfet ekranının gerçekten göz önünde bulundurulabilir bir haber kaynağı olduğu sonucuna vardım. Birkaç küçük hata dışında (ki hatasız kul olmaz demişler) herhangi bir sıkıntısını görmedim diyebilirim.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...