WhatsApp’ın beklenen güncellemesi sonunda kullanıcılarıyla buluşuyor!

Date:

WhatsApp’ın beklenen güncellemesi sonunda kullanıcılarıyla buluşuyor!

Yeni getirilen dosya paylaşım güncellemesi ile WhatsApp günlük kullanımda daha çok yer edineceğe benziyor.

Teknoloji hızla ilerliyor ve bu hız tembelliğimizin gücü oranında da hızlanıyor. Geçenlerde internetten sipariş vermek durumunda kaldım ve bütün işlemlerimi sadece WhatsApp üzerinden hallettim. Herhangi bir konuda iletişime geçmek için WhatsApp kullanıyoruz. Peki, biz mail sistemini kullanmayı neden bıraktık. Bunun cevabı çok basit. Mail sistemi yeterince hızlı ve kullanışlı değil. Peki, biz ne zaman mail sistemlerini kullanıyoruz denildiğinde ise aldığımız cevap daha ilginç. Genelde dosya paylaşımı, CV paylaşımları ya da iş görüşmelerini profesyonellik adı altında mail sistemleri üzerinden kullanıyoruz. Hakikaten de öyle artık mail sistemleri çoğunlukla bu tip işler için kullanılmaya başlandı. Artık WhatsApp üzerinden dosya gönderme seçeneğine de erişirsek mail sistemlerinin kullanım alanları büyük ölçüde sekteye uğrayacak.

WhatsApp’ın zaten hali hazırda konum bilgileri,mp3 gönderme veya kişi paylaşma gibi özellikleri vardı. Yeni gelen güncelleme ile ise neredeyse her dosya tipini [hatta öyle ki APK(Android Dosya Yükleyicileri) bile] gönderebileceğiz.

Bu güncellemeden önce WhatsApp aracılığıyla dosya paylaşmak için SendAnyFile adlı bir 3. Parti yazılımını kullanmak durumundaydık. Fakat yeni gelen ve test edilmiş güncellemesi ile herhangi bir aracı yazılıma ihtiyaç duymadan doğrudan dosya paylaşımına müsaade ediyor.

Ancak, WhatsApp bütün dosya tiplerini paylaşmayı sağlamasına rağmen buna bir sınırlama getirmiş ve mobil kullanıcıların 100 MB(koskoca Gmail bile kullanıcılarına 25 MB ek gönderim hakkı sunarken) , masaüstü kullanıcılarınınsa 64 MB dosya limitine uymaları gerekiyor. Bu güncelleme sayesinde artık APK türündeki dosyalarınızı ilave bir Dropbox veya Google Drive uygulamasına yüklemeniz gerekmiyor.

Gerçekten güncellemelerini sağlam bir şekilde yürüten WhatsApp’ın dünya üzerinde kayıtlı 1.2 milyar kullanıcısının bulunduğu ve her gün 50 milyondan fazla mesaj gönderildiğini de duyurdu. Bundan önceki yeni güncellemelerini de (örneğin: durum güncellemesi) hatasız ve kaliteli bir şekilde yürüten WhatsApp’ın aynı şekilde gelecek güncellemeleri de başarıyla yürüteceğini düşünüyorum. Son derece sağlam bir kullanıcı korumasının olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bundan 1 yıl önce tam 15 Temmuz 2016 günü yapılan darbe girişimleri de WhatsApp üzerinden koordine edilmişti. WhatsApp üzerinden koordine edildiği ise yaklaşık olarak 1 hafta sonra fark edilmişti. Bu yeni güncellemesine Android Marketlerden ya da Apple Store’dan ulaşabilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...