FaceTime artık hastanelerde bebekler için de kullanılıyor!

Date:

FaceTime artık hastanelerde bebekler için de kullanılıyor!

iPad’ler zaten yıllardır doktorlar tarafından kullanılmaktaydı. Fakat Apple’ın söylediğine göre artık tabletler hastalar için de kullanılıyor. iPad’ler artık Amerikan hastanelerinde kendi medikal raporlarını görüntülemek üzere kullanılabiliyor.

Fakat başta Los Angeles’deki Cedars-Sinai hastanesi San Diegoda’ki Jacobs Medical Center hastanesi ve Chicagoda’ki Metro South Medical Center hastanesiyle pilot bir uygulama başlatılıyor. Artık bebeklerde ilk görüntülerini iPad’ler aracılığıyla alacak.

Cedars hastanesi hali hazırda hastaların kendi medikal kayıtlarını görmelerine müsaade etmekteydi. Fakat herhangi bir ara yüz bulunmadan bu işlem sanıldığı kadar işe yaramıyordu.

Cedars hastanesi başhekimi Shaun Miller konuşmasına şu şekilde devam etti ‘ İpad uygulamasından önce doktorlarımız ve hemşirelerimiz ellerinde kâğıtlar ile bir odadan diğerine koşturarak hastaların odasındaki siyah tahtaya ellerinde kâğıtları asmakla meşguldüler. Bu eskimiş sistem hatalara, panoda kalmayan yer sonucu eksik bilgilere ve en önemlisi de sadece 1 kez kullanılmak üzere birçok kâğıdın israf edilmesine sebep oluyordu.’

Bu yeni sistem artık hemşireler için de bir kolaylık!

Hemşirelik işleri genellikle sıkıntılı bir durumdur. Hem hastayı yapması ve yapmaması gereken konularda uyarmalı hem de hastaların ihtiyacı olan bütün bilgileri sağladığına emin olmalıdır. Bu program hemşirelerin bu yükünü hafifleterek onlara yapmaları gerekenleri videolar eşliğinde gösteriyor. Aynı zamanda ihtiyaç duydukları bilgileri de kolaylıkla sağlıyor.

Yeni doğanlar için de bu durum son derece kullanışlı bir hal alıyor. Erken doğumlarda veya olası bir hastalık durumunda kuvözde bekletilen bebeklerin anneleri ile FaceTime aracılığıyla iletişim kurması sağlanıyor. Bu sistem hem bebeği dış ortamın bakterilerinden koruyor hem de yeni doğum yapmış annenin bebeğini anında görmesini sağlıyor. BabyTime (bebekler için FaceTime) sayesinde anneler bebekleri ile görsel bir bağlantı kurma şansını elde ediyorlar.

Şahsen bu yenilik birçok açıdan oldukça kolaylık sağlıyor. Fakat şu da yadsınamaz bir gerçek ki tıpkı sanayi devriminde İngiltere’deki el tezgâhlarının çöküşü gibi, yapay zekâ da emek üzerine olan çoğu mesleği tehlike altına sokuyor. Önceki yazılarımda bahsettiğim Elon Musk’ın da sık sık mühendislerine söylediği gibi ‘’Verimli çalışın yoksa sizi yapay zekâ ile değiştiririm’’.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...