Samsung Galaxy Note 7’lerin geri dönüşümünden tonlarca değerli metal elde etti!

Date:

Samsung Galaxy Note 7’lerin geri dönüşümünden tonlarca değerli metal elde etti!

Donanımsal arıza bulunan ve yerli yersiz patlamasıyla bilinen –hatta çoğu uçuş firmalarının telefonun bataryasını çıkartılıp kullanılmasını ön gördüğü – Galaxy Note 7, Samsung tarafından geri toplanmıştı. Firmanın Kore web sitesinde yaptığı açıklamaya göre Samsung’un bu geri dönüşümden altın da dahil olmak üzere yaklaşık olarak 157 ton nadir metal elde ettiği yönünde.

Galaxy Note 7’lerin geçtiğimiz eylül ayında üretimi ertelenmiş ve atık olarak kullanılmasının yerine Mart ayında ‘’Yenilenmiş’’ bir Note 7 ile piyasaya çıkacağını duyurmuştu.

Yeni yaptığı açıklamalarda ise Samsung’un içindeki OLED ekran modülleri, hafıza çipleri ve kamera modülleri gibi birçok Galaxy Note 7 modüllerinin tekrar dönüştürüleceği ve yeni yapılacak Note 7’lerde kullanılacağını duyurdu. Bu geri dönüşüm sürecinde ise kobalt bakır ve altın gibi nadir metallerin kazanılacağı açıklandı.

Her ne kadar Samsung patlayan telefon fiyaskosundan dolayı telefonlarını geri toplamış olsa da, diğer akıllı telefon firmaları da tıpkı Samsung gibi çevreye duyarlı üretime başlamayı düşünüyor. Hatta Apple nisan ayında yaptıkları duyuruda telefonlarını sadece yenilenebilir materyallerden yapmaya çalıştıklarını duyurmuştu. Samsung’un devam eden haberde söylediğine göreyse yeni yapılacak telefon modellerinde de ‘’Sektörü çevresel tehlikeleri azaltmak adına geri dönüşüm şartlarını yürürlüğe koyacağını ‘’ açıkladı.

 

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...