Far Cry 5 kült motifleriyle etkileyici bir senaryoya bürünüyor

Date:

Sapkın inanışlar

Far Cry 5 tahmin ettiğinizden biraz daha farklı olacak. Yeni tanıtım fragmanı, çalışmanın bilindik argümanlarına şaşırtıcı şekilde uyum sağlayan pastoral bir hayatı resmediyor. Avlanma, arazi araçları, uçaklar ve silahlar. Göründüğü kadarıyla oyun tüm bunları, Grand Theft Auto V’in suçlular kentini tasvir eden versiyonuna benzeyecek şekilde bir araya getiriyor.

Cover art reveal’da da işaret edildiği üzere bu oyunda dini inanış da büyük bir rol oynuyor. Eden’s Gate kültü, semt sakinlerinin ruhlarını koruma kılıfı altında yerel halkı terörize ediyor. Doğal olarak bir elinde İncil’le birilerini dizleri üzerine çökertip silahı yüzünde gezdirirken, diğer yandan zorla vaftiz etme tarzında bir takım şiddet sahnelerini de içeriyor.

[irp posts=”7083″ name=”Steam oyunları PlayStation VR’da nasıl oynanır ?”]

Yapım ekibi Montana’da birkaç hafta geçirerek yerinde araştırmalar yapmış ve aynı zamanda doğru tasvirlerde bulunmak amacıyla dini kültleri de çalışmış. Geçmişte olduğu gibi oyunun merkezinde yer alan kötü adam karakterine odaklanmaktansa bu oyunda daha çok Eden’s Gate’in lideri olan Joseph Seed’in çevresinde şekillenen gerçekçi bir kadro oluşturma düşüncesi öne çıkmış.

Kreatif direktör Dan Hay “Daha önce oluşturduğumuz karakterlere dönüp baktık ve onlarla birlikte oturup, göz göze geldiğiniz o kritik anları tekrar yaşadık. Fakat o zamanlar tek bir karakterle yapıyorduk bu işi ve her oyunda tek kişiyle yüzleşiyordunuz. Bu seferinde ise bu şekilde çoklu karakterler oluşturursak daha ilginç bir netice elde edeceğimizi düşündük” diyor.

Oyunda Jacob güvenlikten sorumlu kişi, John kültün toplum arasında yer edinmesini sağlayan bir avukat ve Faith ise inanışın üyelerinin huzura ermesini sağlayan karakterdir.

Ubisoft, 12 Haziran’da düzenlenecek E3 medya brifinginde daha fazla açıklamanın yapılacağı sözünü veriyor. Yine de daha öncesinde daha geniş bilgi almak isteyenler oyunun resmi web sitesinde sağa sola tıkıştırılmış bir çok bilgiyi edinebilirler.

Fragman bu oyunun oyun içi çekimlerle hazırlandığını gösteriyor. Fakat yine de PC, PlayStation 4 ya da OXbox One’da oynadığınız ‘February 27th’ gibi birebir oyun görüntülerine sahip olmasını beklemeseniz iyi olur.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...