Ferrari’nin 70 yıllık değişimine tanıklık edin

Date:

Bu tarihi bir yere not edin keza Chris Harris 812 Superfast ile süper hızlı geliyor

Sizler bu satırları okurken Chris Harris, namı diğer Sir Driftalot, yeni 6.5 litre V12, 789 bph 812 Superfast ile tozu dumana katıyor. Ferrari’nin Fiorano test pistinde araç henüz gözler önüne serilmeden dumanlı sürüşlerin ilkini gerçekleştiriyor. Fakat önümüzdeki salıya kadar herhangi bir bilgi paylaşması yasak. Bu tarihi bir yere not edin keza Chris Harris 812 Superfast ile süper hızlı geliyor.

Bilmeyenler için ek bir not düşelim. Bu yıl Ferrari’nin 70. yaş günü kutlanacak. Maranello 70 yıllık süper otomobillerinin yaş gününü kutlamak için arşivine daldı. Bir sergi düzenledi ve sergide Ferrari’nin 70 yılını anlatan bir kompozisyon oluşturdu. Sergide üretim fabrikasından çıkan en nadir ve paha biçilemez otomobillerini sergileyecek.

Birinci sergi, “Under the Skin”, Ferrari ve Londra Tasarım Müzesi arasında gerçekleştirilen bir işbirliğinin sonucu. Birlikte, markanın mühendislik yıllar zarfındaki gelişimini gösteren, arşivin en eski otomobillerinden (ilk Ferrari, 125 S dahil olmak üzere) bazılarını müzeye koydu. Tasarım modellerini ve teknik çizimleri de dahil olmak üzere tüm ayrıntıların görülebileceği bir ortam oluşturdular.Bu tarihi bir yere not edin keza Chris Harris 812 Superfast ile süper hızlı geliyor

İkinci sergisi “Infinite Red”, markanın 70 yılını, Maranello’nun parça ve yol için sınırlı kreasyonlarıyla, başarılı Formula1 otomobillerinin inanılmaz görüntüleriyle kutluyor.
1952’de Alberto Ascari ve Ferrari’ye ilk dünya sürücüleri unvanını veren 500 F2 gibi otomobiller ile… Bunların yanı sıra Michael Schumacher ile devleşen, tarihinin en prestijli F2004, F2002 ve son olarak F2008’de sergide.

Basitçe söylemek gerekirse, müze 70 yaşındaki bu ihtiyar delikanlının tüm yaşamını ortaya koyuyor. Meraklılarının gelecek salı orada olmalarını tavsiye ederiz.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...